ASUS ROG Strix Scar 17 SE – A különleges erő

index scar se cover
2022.11.25. 14:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Republic of Gamers (ROG) 2006-os megalakulása óta folyamatosan feszegeti a teljesítményhatárokat, a sokéves tapasztalat és a rengeteg innovatív megoldás pedig évről-évre jobb játékélményt hoz magával. A csúcskategóriás gamer laptopok piacán a Strix Scar széria domináns szereplő, az egyedi megoldásoknak köszönhetően pedig sikerült megalkotni az eddigi legerősebb ROG laptopot, az ASUS ROG Strix Scar 17 SE-t.

Nyers erő

Ahogy az a népszerű ételeknél lenni szokott, mindig vannak alapvető hozzávalók. A játékosok számára a laptop teljesítménye az elsőszámú szempont, hiszen ez nagyban meghatározza a játékélményt. A ROG Strix Scar 17 SE a jelenleg elérhető legerősebb megoldásokkal lett felszerelve, de mivel ezek szinte bármely más gyártónak szintén elérhetőek, ezért a kulcs a megfelelő hűtésben, az egyedi megoldásokban és az optimalizációban rejlik. A gép erejét a mobil processzorok jelenlegi helytartója, a 16 magos Intel Core i9-12950HX és az NVIDIA legerősebb mobil grafikus megoldása, az NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti laptop GPU szolgáltatja, melyekből a ROG Dynamic Boost funkcióval a lehető legtöbbet hozhatják ki a játékosok.

index scar se 1

A lehető legjobb teljesítmény eléréséhez komoly optimalizációra és tökéletes hűtésre van szükség, hiszen megfelelő hőmérsékleten kell tartani a kulcsfontosságú komponenseket. Az egyedi gőzkamra az alaplap 48,8%-át lefedi, így kiváló hőátvitelt biztosít a processzor, a grafikus kártya és a többi fontos komponens között. A gőzkamra mellett egyedileg tervezett, 0,1 mm-es rézbordákkal bélelt hűtőborda és a tökéletes ergonómiára törekedő Arc Flow ventilátorok biztosítják a megfelelő hűtést még az egésznapos játékmenetek során is.

Lásd az erőt

Persze mit sem ér az erő, ha az nem mutatkozik meg vizuális formában. A ROG Strix Scar 17 SE kétféle kijelzővel érhető el a hazai piacon, melyeket eltérő igényekhez választottak ki a tervezők. Azoknak a játékosoknak, akik általában a legújabb játékokat szeretnék kipróbálni és a lehető legmagasabb grafikai beállításokra törekednek, a 240Hz-es képfrissítéssel és QHD felbontással rendelkező panelt érdemes választaniuk, hiszen így zökkenőmentes játékélményt kapnak a legnagyobb felbontás mellett.

index scar se 2

Akik viszont az e-sport címek szerelmesei vagy esetleg versenyszerű játékban gondolkodnak, vélhetően a 360Hz-es, Full HD felbontású villámgyors kijelzővel szerelt modellt választják majd. Természetesen mindkettő alacsony válaszidővel, Dolby Vision támogatással és Adaptive Sync kompatibilitással rendelkezik, így a játékélmény mindig kiváló lesz. Ráadásul a ROG mérnökei minden 2022-es ROG laptopba MUX kapcsolót építettek, amely biztosítja, hogy a dedikált Armoury Crate alkalmazásban a játékosok átválthatnak közvetlen GPU módra, mely csökkenti a késleltetést, és átlagosan 5–10%-kal növeli a teljesítményt. Ez egy rendkívül ritka funkció a gamer laptopok piacán és két papíron azonos hardverrel rendelkező gépből egészen eltérő teljesítményt képes kihozni.

Az a bizonyos ROG plusz

Az online játék manapság rendkívül népszerű, így természetesen a legjobb vezetékes és vezeték nélküli hálózati megoldások kerültek a ROG Strix Scar 17 SE-be. A WiFi 6E stabil vezeték nélküli teljesítményt ígér, míg a 2,5Gb/s-os Ethernet csatlakozó a LAN-partikon és az asztali használatnál fog jól jönni. A Thunderbolt 4-es USB Type-C portok sokoldalúsága rengeteg kiegészítőt és hosszú éveken át tartó támogatást biztosít, a HDMI 2.1-es csatlakozóval pedig akár 4K 120Hz-ben is kivetíthető egy monitorra vagy televízióra az aktuális játék képe. A ROG Strix SCAR 17 SE egyedisége nem csupán a belső tervezésről szól. A testreszabható RGB világítás és az akár 3D nyomtatással egyedivé varázsolható Armour Cap sarokvédő mellett egy speciálisan kifejlesztett láthatatlan tinta is borítja a fedlapot, melyet a mellékelt UV-lámpával lehet előcsalogatni.

A ROG Strix SCAR 17 SE -ben a játékosok a teljesítmény és a forma egyedülálló párosítását élvezhetik.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.