Nyári élményt a téli ünnepekre a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

index Dóm cover
2022.11.25. 15:45
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Csempéssze a fa alá a nyáresték hangulatát – ajándékozza meg Szabadtéri-jeggyel szeretteit!

Közeledik a szeretet ünnepe, amikor összegyűlik a család, és előkerülnek a gondosan kiválasztott ajándékok is. Mi tehetné még szebbé a meghitt együttlétet, mint az, ha újabb közös élmény vár a karácsonyfa alatt? Színházrajongó szeretteinknek pedig számtalan ajándékötletet kínál idén is a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A patinás Dóm téri színpad nagyszabású produkciói 2023-ban is lenyűgözik majd a közönséget. Holdvilágos éjszakán címmel a Szabadtéri saját operett-opera gálája nyitja az előadás-sorozatot; de sor kerül a Szegedi Szimfonikus Zenekar szokásos Ajándékkoncertjére, és három izgalmas musical-produkcióra is hazánk legnagyobb nyári színházában. Július közepén, három alkalommal Michael Kunze és Lévay Sylvester musicalje, az Elisabeth kerül színpadra, Szente Vajk kiváló rendezésében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégelőadásában. Az Erzsébet császárnő életét bemutató, szerelem, halál, kötelesség és szabadság kérdéseit boncolgató, szenvedélyes történetet az előző évad kirobbanó záróprodukciója, John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse Chicagója követi július végén. Három estén át tér vissza a Dóm térre a fergeteges, modern köntösbe bújtatott dzsessz-musical, Béres Attila rendezésében. Természetesen 2023 nyara sem telhet el új bemutató nélkül a Szabadtérin. A következő évadban vadonatúj worldmusical, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című előadása debütál Szegeden. Az ősbemutató megidézi a csaknem 2000 éves történetfolyam legizgalmasabb mozzanatait. Seherezádé elbeszéléseiben megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a naiv királyfi, Jázmin, a meseszép hercegnő, Ali, az agyafúrt tolvaj, a gonosz Dzsáfár és természetesen a nagydumás Dzsinn. A drámai és humoros fordulatokban, slágervárományos dallamokban bővelkedő musicalt valódi sztárszereposztással láthatja majd a Szabadtéri Játékok közönsége augusztus 11-től öt estén át – a feledhetetlen élmény és a felhőtlen szórakozás garantált!

index Újszeged beágyazott

Zöldövezeti nyugalom és a könnyűzene legjei várják azokat, akik az Újszegedi Szabadtéri Színpad koncertkínálatából választanak karácsonyi ajándékot. A múlt nyáron diadalútra indult koncertsorozat ezúttal a hazai zenei élet egy neves veteránja, Zorán estjével veszi kezdetét. Az énekes-zeneszerzőt egy újabb Kossuth-díjas rocker, Demjén Ferenc követi Ezzel még tartozom című, kiváló koncertjével. Nemzedékek egész sorának kedves slágereik után a folyamatosan megújuló Palya Bea különleges, népi- és világzenei ihletésű muzsikájával kapcsolódhatnak ki az újszegedi játszóhelyre látogatók; majd valódi világsztár, Al Di Meola Grammy-díjas gitárvirtuóz kápráztatja el fúziós dzsessz, latin és funk hatásokban gazdag dallamvilágával a nézőket. Augusztus elején ismét a magyar rock hőskorába kirándulhatnak fiatalok és örök fiatalok: az Omega „Naplemente” emlékkoncerten Debreczeni Ferenc „Ciki”, az Omega Testamentum Zenekar és az Omega Szimfonik Zenekar mellett olyan neves fellépők szólaltatják meg a legendás együttes dalait, mint Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor „Lepe” és Feke Pál. Ezután a hazai alternatív rockzene kedvenc fenegyerekei, a Kispál és a Lovasi változtatják fergeteges házibuli helyszínévé az újszegedi színpadot. Végül a klasszikus operettmuzsika és a cigányzene kedvelőit szólítja meg Dolhai Attila, Oszvald Marika, Fischl Mónika és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös estje, a Zenére fel! című koncert, amelynek hangulatát a Budapest Folk Dance táncosainak látványos koreográfiái emelik a tetőfokára.

A Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi kínálatában bárki meglelheti kedvencét – csak győzzön választani a sokszínű programok közül! Aki pedig már tudja, mely előadást szeretné karácsonyi csomagba rejteni, belépőit meg is vásárolhatja otthona kényelméből, a Szabadtéri weboldalán.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.