Kiscsillag, Elefánt és Subscribe az A38-on

2022.12.02. 15:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Hazajáró zenekarok a fedélzeten.

Szinte a végtelenségig lehetne sorolni a címben is szereplő hazajáró előadók listáját olyan nevekkel, mint Menyhárt Jenő, Szabó Balázs, az Erik Sumo Band, vagy a Zeal & Ardor.

Hajógyár

Péterfy Bori - fotó: Gündüz Attila
Péterfy Bori - fotó: Gündüz Attila

A sorozat első decemberi eseményén Péterfy Bori Pátkai Rozinával, a magyar bossa nova koronázatlan királynőjével beszélget majd. A következő, December 13-ai Hajógyáron Grecsó Zoltán arra keresi a választ vendégeivel, hogy mikortól és miből lehet tudni, hogy egy gyermek tehetséges, illetve hogy mit kell tennünk azért, hogy egy tehetség teljesen kibontakozhasson?

Annak sem kell aggódnia, aki épp nem tud élőben részt venni az eseményen, hiszen a Hajógyár Youtube csatornáján élőben is lehet követni.

Zenei oldalról a hónapban olyan előadók lépnek a Hajógyár vendégeként a színpadra, mint Hajós András, Menyhárt Jenő és Gyenge Lajos, valamint iamyank.

Dupla teltház

Több olyan program is van a Hajó decemberi felhozatalában, ahol kisebb szerencse kell a bejutáshoz. Alig pár óra alatt elfogyott minden jegy az Aurevoir., a DakhaBrakha és az Elefánt (dupla!) koncertjére is. Ezekre érdemes Ticketswipe-on vadászni, és nem a Facebookon.

Teltházas Szabó Balázs Bandájának első koncertje is, de a ráadás koncert utolsó jegyeire még gyorsan le lehet csapni.

Szabó Balázs - fotó: Somay Márk
Szabó Balázs - fotó: Somay Márk

Headbanging

Az év utolsó hónapja akkor is a súlyosabb gitártémák szerelmeseinek ünnepe lenne, ha nem lenne karácsony. Olyan programok érkeznek az A38 fedélzetére, mint a december 2-ai Alvin és a Mókusok, a 14-ei All Machines Will Fail és The Devil's Trade, a 11-ei Zeal & Ardor, a 17-ei Subscribe és a 23-ai Fish!, ahol a Vodka for Kids is tiszteletét teszi.

December 14-én első alkalommal lesz látható és hallható Budapesten Makó Dávid The Devil's Trade-jének eredeti dalait szigorúbb és súlyosabb köntösben előadó, zenekarrá hízlalt projektje, amely többek között megjárta a Brutal Assault, Metal Days, Fekete Zaj és Campus fesztivált is. Ugyanezen az estén iamyank posztmetál bandája, az All Machines Will Fail is színpadra lép.

Zenei ünnepek

A Fish! karácsony előtti koncertje mellett a Kiscsillag is a Hajón ünnepel 22-én egy “ Kiskarácsonyi” bulival. A szilvesztert megelőző napokban Szabó Balázsék mellett éjszakai bulikkal is készül a Hajó, Budapestre látogat például John B és a Total Science, de december 31-én az Erik Sumo Banddel köszön el az évtől.

Az A38 korábbi koncertfelvételei mindenki számára szabadon elérhetőek a Hajó tematikus Youtube csatornáin:

Összművészeti programok, streamek, interjúk: A38 Hajó

Pop, indie és elektronika: A38 Vibes

Rock, metal, hardcore: A38 Rocks

Nép- és világzene: A38 World

Jazz és experimentális zene: A38 Free

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.