ASUS Zenbook S 13 OLED - Pehelysúly lenyűgöző kijelzővel és kimagasló hatékonysággal

zenbook s cover
2022.12.06. 13:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Sokak számára igen egyszerű a tökéletes laptop receptje. Legyen könnyű, kompakt, bírja az egésznapos strapát és persze minden munkára azonnal be lehessen fogni. A legjobb az egészben pedig az, hogy ez már nem csak egy álom, az ASUS Zenbook S 13 OLED ráadásul még ennél is többet kínál.

Az ASUS Zenbook szériára a kezdetek óta jellemző a modern forma és a precíz kivitelezés ötvözete a kompromisszumok nélküli teljesítménnyel, ez pedig az elmúlt években a felhasználói szokások megváltozásával még nagyobb hangsúlyt kapott, hiszen manapság már a munka mellett a szórakozás és az önkifejezés egyik elengedhetetlen eszközévé váltak a laptopok. Sokoldalúságukkal aligha tud más eszköz vetekedni, legyen szó tanulásról, munkáról vagy szórakozásról, ha valóban megfelelő laptopot választottunk, akkor mindegyik esetben mellettünk lesz. Az ASUS Zenbook S 13 OLED prémium anyaghasználatával, egyedi színeivel és lenyűgöző OLED kijelzőjével kívül-belül kivételes vizuális élményt nyújt, miközben a legmodernebb hardvereknek és a különleges ASUS megoldásoknak köszönhetően a mindennapi életben hasznos funkciók sokaságával bír.

zenbook s 1

Pehelysúly és katonai strapabíróság

A magnézium-alumínium ötvözetből készült készülékház mindössze 1kg-os, így a laptop szinte észre sem vehető a táskákban. A pehelysúly ellenére kivételesen jól bírja a zordabb körülményeket is, hiszen megfelel az igen szigorú követelményeket támasztó MIL-STD-810G katonai szabványának. A teszt során olyan mindennapi és nem mindennapi kihívásoknak kellett megfelelnie, mint például a bekapcsolt állapotban történő leejtés, a rázkódás, a magas páratartalom vagy extrém hőmérséklet. Az biztos, hogy az új Zenbook S 13 OLED bárhol és bármikor készen áll a munkára, a tanulásra vagy a szórakozásra.

Varázslatos OLED kijelző

A Zenbook S 13 OLED varázslatos 2,8K OLED HDR érintőképernyőjén minden életre kel, a 16:10-es képarány és a 89%-os képernyő-készülékház arány pedig az átlagosnál tágasabb munkateret biztosítanak. A színhű megjelenítés a szórakozás mellett a tartalomkészítésnél is rendkívül fontos, a DCI-P3 és sRGB színskálák lefedése és a Pantone hitelesítés pedig gondoskodik arról, hogy kedvenc sorozatunkat pont úgy csodálhassuk meg, ahogy azt az alkotók megálmodták. Azt már kevesebben tudják, hogy az OLED kijelző nem csak a gyönyörű színeket garantálja, hanem a szemünk egészségét is óvja, hiszen a hagyományos kijelzőkhöz képest akár 70%-kal alacsonyabb kékfénykibocsátással rendelkezik. Az érintőképernyőnek hála pofonegyszerű a jegyzetelés, a dokumentumok aláírása vagy a rajzolás, melyhez a négy cserélhető tollvéggel és gyors USB-C töltéssel rendelkező ASUS Pen 2.0 remek választás.

zenbook s 2

Kevesebb baktérium, nagyobb erő

Az ASUS Zenbook modelleknél már megszokott dolog, hogy rengeteg olyan extra funkcióval bírnak, melyek megkönnyítik a mindennapokat. Ilyen például az ASUS Antibakteriális Védelem, mely több mint 99%-os hatékonysággal akadályozza meg a baktériumok szaporodását és érintés útján történő terjedését. A laptopok sokoldalúságának köszönhetően rengeteg helyen és sokféle tevékenység közben használjuk őket, ez pedig kedvez a baktériumoknak. Sőt, sok esetben egy laptop billentyűzetén még egy wc-ülőkéknél is több baktérium mutatható ki, hiszen kevesebbszer vannak takarítva és többéle interakció után használjuk őket.

Egy ilyen sokoldalú és egésznapos üzemidővel rendelkező társ esetében rendkívül fontos a kényelmes gépelés, erről pedig az ErgoLift zsanérok gondoskodnak, hiszen a kijelző felnyitásakor optimális szögben megemelik a magyar nyelvű billentyűzetet, így hosszú órák után sem fáradnak el az ujjak. Az érintőpadba épített számológép és numerikus billentyűzet rengeteg időt spórolhat a felhasználóknak, a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-érzékelő pedig egyszerű és biztonságos bejelentkezést tesz lehetővé. Ha mégis tölteni kellene a gépet, akkor az USB-C Easy Charge támogatás gondoskodik arról, hogy a hagyományos mobiltöltők többsége is megfelelő legyen, ráadásul a gyorstöltésnek köszönhetően mindössze 49 perc alatt 60%-os töltöttség érhető el.

Az új AMD Ryzen 6000-sorozatú processzornak és grafikus egységnek, a villámgyors SSD-tárhelynek és a 16GB memóriának köszönhetően a Zenbook S 13 OLED magabiztosan megbirkózik bármilyen munkával vagy szabadidős feladattal, bárhol és bármikor. A kompakt méreteket meghazudtoló teljesítményével és lenyűgöző OLED kijelzőjével megkönnyíti a mindennapokat.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.