Ünnepi ajándéktippek: A legjobb ASUS laptopok karácsonyra

index karacsony cover 1920 1080
2022.12.12. 11:59
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Mindig akad egy családtag, aki jó hasznát venné egy új laptopnak a munkához, tanuláshoz vagy szórakozáshoz, de nem egyszerű megtalálni a felhasználási igényeket legjobban kielégítő modelleket.

Valóban praktikus és akár évekig a karácsony legszebb pillanataira emlékeztető ajándékot találni rendkívül nehéz manapság. Eltérő életkorban és érdeklődési körben más-más igények merülnek fel, azonban vannak olyan általánosabb termékek, melyek szinte mindenki számára hasznos ajándékot jelentenének. Ilyen például egy laptop, mely munkában, iskolában és szórakozásban is kiváló társ lehet, ráadásul sokan mindháromhoz használják őket.

index karacsony kep 1 1920 1080

Általános felhasználásra

A fiatal generáció általában tanulásra és szórakozásra használja laptopját és attól függően, hogy melyik dominál, könnyen lehet modern és megfizethető gépeket is találni hozzá. Az ASUS Vivobook Go 14 (E410) és Vivobook Go 15 (E510) párosa például böngészésre és a házifeladathoz, valamint beadandókhoz szükséges programokhoz ideális választás, ráadásul vagány külsőjükkel kilógnak az egyszerű fekete laptopok mezőnyéből, miközben praktikus ASUS megoldásokkal is rendelkeznek.

A Vivobook 15 (X1502) egy funkciókban bővelkedő, a legtöbbek számára elérhető modern laptop, mely olyan, az árkategóriájában igen ritka funkciókkal is bír, mint például a 180-fokig kihajtható kijelző, a legmodernebb processzor vagy az ASUS Antibakteriális Védelem, mely több mint 99%-os hatékonysággal akadályozza meg a baktériumok szaporodását a laptop felületén. Ha a kreatív alkalmazásokhoz kicsit több erőre lenne szükség, akkor a Vivobook Pro széria széles kínálata jelentheti a megoldást, hiszen többféle színben és háromféle kijelzőméretben érhető el. Ráadásul többségük a legmodernebb Intel vagy AMD megoldásokra épül és dedikált grafikus kártyával is rendelkezik, így játékhoz vagy komoly programokhoz is kiváló választást jelentenek. A paletta 14, 15 és 16 hüvelykes modelleket is felvonultat, ráadásul többségük lenyűgöző OLED kijelzővel érkezik, mely nem csak elképesztő vizuális élményt kínál, hanem az átlagos LCD paneleknél jobban óvja a szemek egészségét.

index karacsony kep 2 1920 1080

Modern elegancia

Ha már a külsővel is egy komolyabb megjelenés a cél, akkor a népszerű ASUS Zenbook szériából érdemes választani. A könnyű, elegáns és jól felszerelt megoldások többsége már szintén OLED kijelzővel érkezett meg a magyar piacra és az egyedi megoldásokkal, valamint a legmodernebb hardverekkel párosítva garantálja, hogy méretben és tudásban is lesz olyan gép, amely hosszú évekig boldogságot okoz. A Zenbook 14X OLED (UX3402) például azok számára lehet jó választás, akik unják már a fekete és szürke laptopokat, valamint modern hardverre és a mindennapokat megkönnyítő praktikus megoldásokra vágynak. Ha a prémium életérzés és a modern hardver ötvözetét keresné valaki, akkor csakis a Zenbook S 13 OLED (UM5302) jöhet szóba, hiszen a mindössze 14,9mm vékony és alig 1kg-os magnézium-alumínium ötvözetből készült ház egy csodálatos, 2,8K felbontású OLED kijelzőt és az AMD legfejlettebb mobil-processzorát rejti. Ráadásul a gyakran érintett területek megkapták az ASUS Antibakteriális Védelmet, így a baktériumok is garantáltan távol fognak maradni.

index karacsony kep 3 1920 1080

Alkotóknak

Az OLED kijelző nem csupán a filmeket és sorozatokat emeli új szintre, hanem a professzionális színskálák teljes lefedésével és Pantone-hitelesítéssel garantálja azt, hogy a kreatív alkalmazások használatakor is pontosan olyan lesz a végeredmény, mint azt a felhasználó megálmodta. A kiváló kijelző mellett azonban kimagasló erőre is szükség van az erőforrásigényes alkalmazások használatakor, amit a Zenbook Pro modellek további extrákkal egészítenek ki. A Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) például egyedülálló kialakításának köszönhetően kimagasló teljesítményt képes kihozni a 12. generációs H-szériás Intel processzorból és a stúdió-szintű NVIDIA grafikus egységből, miközben az ASUS Dial lehetővé teszi a kreatív paraméterek pontos ujjbegyes vezérlését úgy, hogy az alkotó fókusza a kijelzőn maradjon. Az innováció és a multifunkcionalitás szerelmeseinek a Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) kiváló ajándék lehet, hiszen a gyönyörű 14 hüvelykes OLED kijelzőt egy második 14 hüvelykes kijelző egészíti ki, így pedig a méretét meghazudtoló munkatér áll a felhasználók rendelkezésére.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.