Esélyegyenlőségi programot indított a P&G gyöngyösi gyára

2023.04.06. 10:55
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Komplex esélyegyenlőségi programot indított a Procter&Gamble gyöngyösi üzeme, hogy a gyári dolgozók és a gyöngyösi térség életminőségének javítását elősegítse.

A több mint harminc éve Magyarországon jelen lévő vállalat korábban is sokat tett az elfogadás és érzékenyítés terén, és most ehhez a szemlélethez csatlakozott egy nagyszabású programmal a vállalat gyöngyösi üzeme, létrehozva egy hat területet felkaroló hálózatot, az Equality & Inclusion Network-öt a befogadó értékrend és munkakörnyezet megteremtésére, valamint a dolgozók és közvetlen környezetük érzékenyítésére.

PG EI2

A nemek közti bérszakadék még mindig magas az EU-ban, a nők óránként átlagosan 13%-kal keresnek kevesebbet a férfiaknál. A gyöngyösi Equality & Inclusion Network nemek közti esélyegyenlőséggel foglalkozó csoportjának célja egy befogadó, egyenlő környezet megteremtése, amelyben a vállalat minden szintjén egyenlő arányú a férfiak és nők közötti foglalkoztatottság és jövedelmezési ráta. A vállalat a hazai negatív trendekkel is szembe megy, míg a KSH adatai szerint Magyarországon a nők aránya a vezetők körében az elmúlt évtizedben csökkent, addig a vállalatnál ez a ráta egyre nő, összhangban azzal a törekvéssel, hogy minden egyes szinten 50-50 százalékos nemi arányt teremtsenek.

A fogyatékkal élők esélyegyenlősége csoport olyan értékrend, vállalati kultúra és munkakörnyezet megteremtésére törekszik, amely mentes a fogyatékkal élőkkel szembeni előítéletektől, és növeli a bizalmat a gyár külső és belső környezetében. Kiemelt figyelmet szentelnek az érzékenyítésnek a látássérült, hallássérült, kerekesszékes és egyéb fogyatékkal élő kollégák befogadására. Csak a gyöngyösi üzemben több mint húsz nemzetiség dolgozik, így rendkívül fontosnak tartják egy olyan szervezet létrehozását, ahol nemcsak vállalati, hanem egyéni szinten is értékelik a munkatársak kulturális sokszínűségét, a különböző munka- és vezetési stílust. Ezzel foglalkozik a kulturális esélyegyenlőség hálózata, olyan programokat szervezve, amelyek elősegítik a sokszínű kulturális környezet megteremtését.

A program negyedik csoportja Gyöngyös és környéke életének fejlesztését tűzte ki célul többek között közösségépítéssel, kommunikációs csatornák fejlesztésével, valamint önkormányzatokkal és más cégekkel való együttműködéssel, illetve a helyi rendezvényeken való aktív részvétellel. A P&G számára kiemelten fontos munkavállalóinak biztonsága és jóléte, valamint a kedvező munka-magánélet egyensúlyának megteremtése, ezért külön munkacsoport foglalkozik a gyári dolgozók elégedettségének növelésével. A sokszínűség elfogadása arra is kiterjed, hogy támogatják az LMBTQ+ alkalmazottakat, akik egyenlő esélyeket kapnak, és előítéletek nélküli munkakörnyezetben, a kollégák érzékenyítése révén atrocitások nélkül dolgozhatnak.

Számos dolgot teszünk a kisebbségekért, illetve, hogy ők ne érezzék, hogy kisebbségben vannak, hiszen nálunk mindenki egyenlő, mindenki önmaga lehet, és a lehető legjobbat hozhatja ki magából.

– mondja Prikler Éva, a vállalat HR igazgatója.

Rengeteg jó példa van itt Magyarországon belül is, hogy mennyire támogatók a kollégák, az egyenlőség és befogadás ma már pont olyan alapvető eleme a működésünknek, mint az, hogy dolgozóink fizetést kapnak, azaz a legtermészetesebb. Igyekszünk minél több információt átadni és érzékenyíteni a kollégákat, minden évben hosszabb időszakot szentelünk egy-egy témának, és új aktuális trendek alapján mutatjuk be azokat.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.