Közös faültetést szervezett a Provident és az FTC a Budakeszi Vadasparkban

MG 8011
2023.05.04. 14:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Budapest, 2023. április 27. – Jelentősen gyarapodott a Budakeszi Vadaspark növényállománya, mivel több mint 100 fát és cserjét ültettek közösen a Provident munkatársai, valamint az FTC futballistái és szurkolói. A pénzügyi szolgáltató életében nemrég kezdődött meg a fenntarthatóságról szóló Provigreen hónap, amelynek részeként a Társaság az éves papírfelhasználását faültetéssel igyekszik ellensúlyozni.

„Egy kínai közmondás szerint: a legalkalmasabb időpont egy fa ültetésre húsz évvel ezelőtt volt, a második legalkalmasabb időpont pedig most van. Vállalatunk nagyon komolyan veszi saját ökológiai lábnyomának csökkentését, ezért minden évben több fenntarthatósági kezdeményezést szervezünk kollégáinknak. Ezek közül a leghangsúlyosabb a már említett közmondás szellemében meghirdetett éves faültetésünk, ami hagyománynak tekinthető a Provident életében. A Ferencvárosi Torna Clubbal évek óta kiváló kapcsolatban vagyunk, számos, a társadalom számára hasznos programot indítottunk együtt, ezért invitáltuk őket, hogy vegyenek részt ebben a nagyszerű és értékteremtő aktivitásban”

– fogalmazott a faültetés kapcsán Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Noha az eseményen Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke személyesen nem tudott jelen lenni, mivel azonban a kezdeményezés összecseng az FTC környezetvédelmi törekvéseivel, ezért – támogatását hangsúlyozandó – eljuttatta gondolatait az eseménnyel kapcsolatban:

„A Provident fontos és hosszú ideje mellettünk álló partnerünk, többször fogtunk már össze nemes célok érdekében. A cég támogatásával készült mozgáskorlátozott parkoló a stadionnál, és segítették a „Fradista leszek” című mesekönyvünk megjelenését is. Örömmel vettünk részt ismét közösen egy jó kezdeményezésben, sokat nem kellett gondolkodnunk a felkérésen, hiszen ez egy igazán zöld ügy, márpedig mi igazán zöldek vagyunk. A Providenthez hasonlóan a Ferencvárosi Torna Club számára is fontos a környezettudatosság. Az infrastruktúránk fejlesztése évek óta ennek szellemében zajlik, és jó példával elöl járva sportolóink, szurkolóink is aktívan kiveszik a részüket környezetünk védelméből. Büszke vagyok rá, hogy a Fradi család egy igazán zöld család!” – nyilatkozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

A labrarúgócsapat játékosai közül Botka Endre, Pászka Lóránd, Vécsei Bálint és Bogdán Ádám is lelkesen vette ki a részét a faültetésből, hiszen legtöbbjük édesapa, így még jobban átérzik annak a felelősségét, hogy a felnövekvő generációk számára élhető jövőt biztosítsanak. Mellettük a pénzügyi szolgáltató mintegy 50 munkavállalója, és a sportegyesület 50 szurkolója működött aktívan közre a vadaspark növényvilágának dúsításában.

„Nagyjából egy éve már részt vettem a Provident programjában, akkor Galgamácsán segítettem a faültetésben. Szívesen jöttem ismét, jó érzés, hogy hozzá tudok járulni társaimmal a felnövekvő generációk egészséges környezetének megteremtéséhez. Nagyon fontos, hogy jó példát mutassunk. Ez kötelességünk, de közös felelősségünk is. Családapaként sem mindegy, hogy milyen világban nő majd fel a gyermekem – fogalmazta meg gondolatait Botka Endre.

Az eseményt a vadaspark munkatársainak állatsimogatással egybekötött bemutatója követte, illetve a jelenlévők a park éttermében egy közös ebéddel zárták a napot.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.