Önfeledt családi kikapcsolódás a Balaton partján - érkezik a Bondoró

Bondoró Fesztivál - borító
2023.06.07. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Minden eddiginél változatosabb programmal jön Balatonalmádiba az 5. Bondoró Fesztivál!

Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre. A fesztivál Balatonalmádiban, az Öreg-parkban várja régi és új vendégeit, közvetlenül a Balaton partján. A magyar előadók mellett számos más nemzet produkcióját láthatja itt a közönség június 30. és július 2. között.

Bondoró Fesztivál (2)
Kép: Kelemen Gergő Photography

Ausztriából érkezik a magyar tenger partjára Aramis Gehberger, vagyis Dr. Bubbles, Guiness-rekorder, világírű előadó, a buborékok nagymestere. Előadásával bizonyára elvarázsol kicsiket és nagyokat, a varázslatos óriásbuborékoktól a hosszú buborékkígyókon át az összetett buborékképződményekig rengeteg mutatvánnyal szórakoztatja a látogatókat. Nem múlhat el Bondoró Fesztivál káprázatos tűzshow nélkül, idén is több alkalommal gyönyörködhetünk a lángokban. Szintén Ausztriából érkezik Flare Performance társulat, akik Dance of the Flying Fire című előadásukkal ejtik ámulatba a közönséget. A két osztrák művész egyedülálló cirkuszi prodikciója a tűz és a levegő elemek összehangolásával jön létre, a Légi-tűz-akrobaták lélegzetelállító előadásuk közben a földön és a levegőben táncolnak egyedi tervezésű kellékeikkel, szikrázó elemekkel és tüzes fénypontokkal. A műsor az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával valósul meg.

Bondoró Fesztivál
Kép: Kelemen Gergő Photography

Csehországból látogatja meg a fesztivált a Mask Bureau csapata, akik képesek ősi elemeket futurisztikusan megjeleníteni. Ők Walcing Act formájában kápráztatják majd el a fesztiválozókat. A Bondoró minden évben életrekelti Főnixét, aki a fesztivál végén elég, hogy következő évben újra magasra szárnyalhasson. A Főnixet a Mask Bureau és a fesztiválra többszörösen visszatérő Tűzmadarak Cirkuszcsoport repteti meg idén utoljára egy felejthetetlen tűzshow keretein belül. A Mask Bureau társulata a Cseh Centrum támogatásával érkezik Balatonalmádiba. Ne lepődjön meg, aki túlméretezett, világító medvékkel találkozna Balatonalmádiban a Bondoró ideje alatt, ők egyenesen Franciaországból érkeznek a Compagnie Rémue Ménage társulattal. A produkció a Francia Intézet támogatásával valósul meg. A brit Richard Handley két előadással is megörvendezteti a járókelőket, Mr Bones című marionett műsora ajtót nyit a fantáziavilágba felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Going Bananas című előadása pedig bizonyára mosolyra fakasztja a közönséget! Spanyolországból is kiváló művészek érkeznek a fesztiválra. Az Alea Teatre csapata csaknem 4 méter magas csikóhalból álló produkciót hoz a Balaton partjára. A mélytengeri élőlények lovasaik vezetésével minden embert elvarázsolnak majd. Az Alea Teatre a Cervantes Intézet támogatásával érkezik a Bondoróra.

Bondoró Fesztivál (4)
Kép: Kelemen Gergő Photography

Olaszországból utazik Balatonalmádiba a Circo Pacco társulata, akik 100% Paccottiglia című előadásukban arra keresik a választ, hogy mi történne, ha két mókamester próbálna egy komplett cirkuszt alkotni? A társulat a Vörös és a Fehér Bohóc archetipikus konfliktusával újraértelmezi a cirkuszi számokat. Az improvizáció, a zsonglőrködés és az akrobatika azok az eszközök, amelyek megkomponálták a „Paccottigliát”. A társulat az Olasz Kulturális Intézet támogatásával érkezik Magyarországra. Idén először érkezik Finnországból produkció a Bondoró Fesztiválra, az Agit-Cirk csapata pedig rögtön két előadással is készül a nyári rendezvényre! Väkevä és Lyydia című újcirkuszi produkciójuk már csak a díszlet miatt is igazán különlegesek! Az akrobaták egy több méter magas dómban mutatják be lélegzetelállító mutatványaikat. A társulat a Finnagora támogatásával érkezik a fesztiválra. Belgiumból érkezik Balatonalmádiba a Che Cirque társulat egy igazán egyedi utcaszínházi műsorral a a Wallonie-Bruxelles International támogatásával. Szintén Belgiumból hoz két produkciót a fesztiválra Les Contes d'Asphaldt társulat. Az Odil című marionett produkció egy izgalmas történetet mesél el tündérrel és egy akaratos csontvázzal az Ottfriedt pedig az utolsó sárkányőrző és a legelevenebb, tüzköpő sárkánycsontváz legendájával szórakoztatja a látogatókat. Ez a két produkció a Flamand Kormány támogatásával valósul meg.

Bondoró Fesztivál (5)
Kép: Kelemen Gergő Photography

A fesztiválon kedvenc hazai előadóinkkal is találkozhatunk: Pokorny Lia, Kollár-Klemencz László és Lovasi András is fellép a Balaton partján. Koncertet ad boebeck, fellép Áron András 'Apey', a Meg Egy Cukorka és a Quack duó is. Esténként pedig igazi tábori hangulat várja a látogatókat: tábortüzes örömzenéléssel vár mindenkit pénteken Varga Livius (Quimby) és zenésztársai, szombaton pedig Frenk. Ezek után az éjjeli órákban OIEE Music és a Dj Bootsie Trio dallamaira bulizhatnak a kitartó látogatók. A legnagyobb zenei programoknak idén is a Bondoró Színpad ad otthont. Pénteken a Kéknyúl és a Lóci játszik, szombaton pedig a Fran Palermo ad fergeteges esti koncertet közvetlenül a tóparton. Vasárnap az Elefánt zárja a háromnapos vidám fesztivált, akik a Főnix utolsó röpte után veszik birtokba a színpadot.

További részletek:

5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál

2023. június 30. – július 2.

Balatonalmádi, Öreg-park

https://tixa.hu/bondoro-2023

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.