Egzotikus kalandok a színpadon és a mesés Keleten

2023.06.12. 09:27
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Játsszon a Z(s)EPPELIN Utazási Irodával és a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei záróprodukciójában a keleti misztikum játssza a főszerepet: érkezik az Ezeregy éjszaka! Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicalje a többezer éves történetfolyam legizgalmasabb kalandjaira invitálja a közönséget. Egy szerencsés nyertes pedig személyesen is átélheti a Kelet varázsát partnerével, ha részt vesz a Szabadtéri és a Z(s)EPPELIN Utazási Iroda közös nyereményjátékában.

Ki ne ismerné a szép és okos Seherezádét, aki magával ragadó meséivel még a szerelmi bánatában dühöngő Sahriár király szívét is meglágyítja? A Szegedi Szabadtéri ősbemutatóján Trokán Nóra és Bányai Kelemen Barna alakítja a királyi párt, különleges árnyalatokkal gazdagítva a jól ismert figurákat.

A mesevilágot benépesítő hősöket nem kevésbé kiváló színészek keltik majd életre: Harún, a bajba keveredő álruhás királyfi szerepében Tasnádi Bence, a furfangos és tiszta szívű Alida szerepében Márkus Luca,meseszép Jázmin hercegnőként pedig Jenes Kitti bűvöli el a nézőket. Az ármányos Dzsáfárt alakítva Stohl András, habókos Dzsinn és eunuch képében pedig Mészáros Máté csatlakozik a neves szereplőgárdához.

Juronics Tamás rendezésében a Bujdosó Nóra által megálmodott lenyűgöző látvány és Monori András keleti hangzással fűszerezett popdalai garantáltan egy varázslatos, távoli fantáziavilágba röpítik majd a world musical nézőit.

szesza ezeregyejszaka facebook nyeremenyjatek istambul eloadas-n

Ám nem csak az Ezeregy éjszaka hat előadásnapja – augusztus 11.,12.,13.,18.,19.,20. – kínál lehetőséget az egzotikus utazásra vágyóknak. Testközelből is megtapasztalhatják a Kelet misztikumát, akik részt vesznek aSzegedi Szabadtéri és a Z(s)EPPELIN Utazási Iroda közös nyereményjátékában. A szerencsés nyertes másodmagával Törökországba, Isztambulba tehet élménygazdag hatnapos buszos kiruccanást szeptemberben. Kelet és Nyugat ad randevút egymásnak a Boszporusz partján elterülő, meseszép metropoliszban, ahol napjaink nyüzsgése, letűnt civilizációk titkai várják az utazót. A pompás látványosságokat: a Topkapi szultáni palotát, az Ayasofyát, a Kék Mecsetet, a Szulejmán Dzsámit vagy Hürrem türbéjét bejárva, a nyüzsgő Nagybazárban kóborolva, ínycsiklandó finomságokat kóstolva, hamisítatlan török mulatók táncosait csodálva az ide látogató úgy érezheti, maga is az Ezeregy éjszaka hőseihez hasonló misztikus kalandokba csöppent! A Boszporuszon hajóra szállva a vízről is megcsodálhatják az évszázados nagyváros szépségét a kirándulás résztvevői, akik az Isztambulba vezető út során Rodostó magyar emlékeit, hazafelé pedig Edirne minaretjeit is megtekinthetik majd.

Aki szerencsét próbálna, hogy megragadja ezt a soha vissza nem térő alkalmat, nem kell mást tennie, mint néhány adat és megvásárolt Szabadtéri-jegye sorszámának megadásával regisztrálni a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalába épített felületen. A Dóm téri nagyszínpad bármelyik előadására szóló belépővel rész lehet venni a sorsoláson, a kiváló produkciók pedig önmagukban is feledhetetlen szórakozást kínálnak minden nézőnek. Július 7-én a Holdvilágos éjszakán operett-opera gála kápráztatja el a Dóm tér közönségét, majd 14-én, 15-én és 16-án a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Elisabeth-je, Szente Vajk rendezésében. A Sissi életét feldolgozó, szenvedélyes musical címszerepében Polyák Lilla tér vissza hazánk legnagyobb színpadára. Július végén három előadással a fergeteges Chicago is színpadra kerül. Vérpezsdítő dzsessz-dallamok, csillogás, bűn és valódi sztárparádé: Ónodi Eszter, Nagy Ervin, Czakó Julianna, Janza Kata, Mészáros Máté és Lakatos Márk várják a közönséget. És természetesen részt vesz a játékban a vadonatúj world musical, az Ezeregy éjszaka is!

Ne maradj le a varázslatos nyári programokról! Válaszd ki kedvencedet a feledhetetlen színházi előadások közül, és játssz az Ezeregy éjszaka meséibe illő isztambuli útért – hiszen a csoda Neked is jár!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.