2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Itt egy fogkrém, ami segíti a fogzománc szerkezetének helyreállítását

2023.06.22. 14:13
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A fogak ásványianyag-tartalma folyamatosan változik, ám nem megfelelő körülmények esetén a fogak veszítenek ásványianyag-tartalmukból, ami fogszuvasodáshoz vezethet. Az új Oral-B Enamel Regeneration zománcregeneráló fogkrémet éppen erre a problémára fejlesztették ki, és a fogzománc remineralizálásának fokozásával segít helyreállítani és megőrizni a fogak ásványianyag-tartalmát.

A fogzománc ásványianyag-veszteségének oka a száj pH értékének csökkenése, amelynek hátterében több tényező szerepelhet. A nem megfelelő szájhigiéné esetén a lepedékben lévő baktériumok savakat termelnek, amelyek hatására a fogzománc veszít ásványianyag-tartalmából. Amikor a savas környezet megszűnik, az ásványok visszaépülnek a fogzománcba és az regenerálódik (remineralizáció). A baktériumok savtermelését a finomított szénhidrátok, cukrok fogyasztása tovább fokozzam és a rossz szokások, mint például a fő étkezések közötti nassolás növelik a savas periódusok idejét. Bizonyos ételek és italok, például sportitalok, energiaitalok, alkoholos italok eleve savas pH értékűek, míg egyes gyógyszerek megváltoztathatják a nyál mennyiségét és/vagy összetételét, amely szintén ronthatja a fogak regenerációs képességét. A probléma minden korosztályt érint, gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

Amennyiben a fogzománc regenerációjához nem megfelelőek a körülmények, a fogzománc meggyengül, elvékonyodik, ez idővel fogérzékenységhez vagy fogszuvasodáshoz vezethet. Ha a fogzománc teljesen eltűnik, többé nem nő vissza. Az ásványianyag csökkenése és így a fogzománc vesztesége azonban megelőzhető.

Oral-B 16x9.png

„A P&G-nél mindig úttörők voltunk. Mi voltunk az első cég, amely fluoridos fogkrémet készített, és szintén elsőként vezettünk be ón-fluoridos fogkrémet. – állítja Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője. – Ma mi vagyunk az első olyan vállalat, amely kifejlesztett egy olyan, a fogak számára optimalizált ón-fluorid formulát, amely képes helyreállítani a fog ásványianyag-tartalmát.”

Az új Oral-B Enamel Regeneration zománcregeneráló fogkrém aktívan helyreállítja a fogak ásványianyag-tartalmát, meghosszabbítva ezzel a fogak élettartamát. Az Enamel Regeneration ionos komplex technológiát alkalmaz, egyedülálló formulája a citrát, az ón és a glükonát kombinációjának speciális keveréke, amely lehetővé teszi a fogzománc regenerációját.

A P&G új fogkrémje egyrészt erősíti a fogakat, remineralizálja a fogzománcot, másrészt megakadályozza a demineralizációt azáltal, hogy napi kétszeri fogmosással 24 órás védelmet biztosít a fog anyagvesztesége ellen.

Az új Oral-B Enamel Regeneration újrahasznosítható tubusban került bevezetésre, amely újabb lépés a Procter & Gamble azon kötelezettségvállalásában, hogy 2030-ra termékeit 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolásban kínálja. Az újrahasznosítható HDPE (nagy sűrűségű polietilén) tubusra való átállás a vállalat többi szájápolási márkáinál is bevezetésre kerül 2025-ig. A fogkrém papírdoboza FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz fenntartható erdőgazdálkodási szabványok szerint készül.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.