Nem látod, mégis törődnöd kell vele - Így tarthatod tisztán autód motorját

2023.06.26. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Hasznos tippek a motor megóvása és teljesítményének fokozása érdekében az ORLEN-től

Elérkezett a nyaralás időszaka, amikor sokan indulnak útnak autóval, ám annak érdekében, hogy a hosszabb vagy rövidebb utazások zökkenőmentesen teljenek, érdemes kiemelt figyelmet fordítani a jármű állapotára. Bár belülről sosem látjuk, a motor karbantartása hosszú távon elengedhetetlen az optimális teljesítmény fenntartásához: az autónak folyamatos gondoskodásra van szüksége, ezért érdemes olyan üzemanyagokat választani, amelyek összetételükből adódóan segíthetnek a motor tisztításában és tisztán tartásában.

A motor belsejében szinte elkerülhetetlenül képződhetnek lerakódások, például szénüledékek a tökéletlen égés következtében, amelyek más égéstermékekkel együtt a motorrendszerben maradnak. A mai modern motorok érzékenyek az ilyen lerakódásokra, mivel ezek zavart okozhatnak az üzemanyagáramlásban, ami teljesítménycsökkenést, megnövekedett fogyasztást és hosszú távon a motor működésének veszélyeztetését eredményezi. Mindez megelőzhető, ha a megfelelő hatású adalékanyagokat tartalmazza az üzemanyag.

ORLEN.png

Ugyan sosem látjuk belülről, a motor és az üzemanyagrendszer tisztítása és tisztán tartása ettől függetlenül fontos feltétele annak, hogy az autó problémamentesen működjön. Ebben segíthetnek az olyan üzemanyagok, mint az ORLEN által kínált normál EFECTA és prémium VERVA üzemanyagok. Ezek számos olyan hozzávalót tartalmaznak, amelyek a motor tisztán tartásában, a lerakódások kialakulásának megelőzésében és a már meglévő, káros lerakódások eltávolításában egyaránt segíthetnek. Az ORLEN töltőállomások üzemanyagai növelhetik a motor teljesítményét és élettartamát, továbbá hozzájárulhatnak a tisztább égési folyamatokhoz, valamint a mérsékelt károsanyag-kibocsátáshoz.

Az ORLEN töltőállomásain nem csupán minőségi üzemanyagokkal, de álladó akciókkal is várja az autósokat: az ORLEN mobilapplikáció használatával a vásárlók literenként 10 forint üzemanyagkedvezménnyel tankolhatnak legalább 20 liter tankolása esetén, havonta akár négy alkalommal. Az appban egyszerűen lehívható kuponkódot a kasszánál bemutatva az autósok havonta négy, tetszőlegesen megválasztott alkalommal kaphatnak azonnali kedvezményt a normál EFECTA, a prémium VERVA, illetve az LPG tankolásának árából. Az akció minden hazai ORLEN-benzinkúton érvényes.

A literenként -10 forint kedvezmény kizárólag az alkalmazás használatával, legalább 20 liter üzemanyag tankolása esetén vehető igénybe havonta legfeljebb négy alkalommal, és más kedvezménnyel nem összevonható. A kedvezmény csak magánszemélyek esetében érvényes, készpénzes és bankkártyás fizetés esetén.

A forgalmazott üzemanyagok pozitív hatásainak megvalósulását több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus. Az egyes töltőállomásokon elérhető üzemanyagkínálatról és szolgáltatásokról itt tájékozódhattok, a térképen látható linkre kattintva: https://orlen.hu/toltoallomasaink/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.