Hozd ki a legtöbbet betéteidből!

2023.06.28. 00:01 Módosítva: 2023.06.29. 15:13
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Magas betéti kamatokat biztosít a Gránit Bank az ügyfeleinek.

A bankbetét továbbra is a leggyorsabban, legegyszerűbben elérhető megtakarítási forma, ha tartalékot képeznél. A Gránit Bank új piacvezető kamatozású forint és deviza konstrukciói segítik, hogy eldöntsd, likviden, azaz látra szólóan tartanád a pénzed, vagy lekötnéd hosszabb-rövidebb időre, netán forintban vagy devizában is szeretnél takarékoskodni. A betétek lekötésénél gondolj arra, hogy a június 30-ig lekötött pénzek esetében megtakaríthatod a július elsejétől hatályba lépő, és a kamatjövedelemre vonatkozó új adót, a 13 százalékos „szocho”-t.

A Gránit Bank a szektorátlaghoz képest közel kétszer költséghatékonyabban működik, és ezt a költségelőnyt érvényesíti szolgáltatásainak árazásában, így betéti kondícióinál is. A bank fontosnak tartja, hogy akár a látra szóló, akár a lekötött betét, akár forintban, akár devizában vonzó megtakarítási forma maradjon. Az egyaránt kedvező forint és deviza kamatok lehetővé teszik a megtakarítások diverzifikálását, azaz több konstrukció közötti megosztását.

pexels-andrea-piacquadio-920382

A mindenkori jegybanki alapkamatnál 2,00%-kal alacsonyabb, jelenleg évi 11,00%-os kamatot (EBKM 11%) fizető változó kamatozású, 12 hónapos lekötésű KamatMax Plusz betét új ajánlat a Gránit Banknál. Emellett a bank a napokban bővítette a devizabetétek választékát is, 12 hónapos lekötésű, emelt kamatozású dollár és euró betéttel.

A KamatMax Plusz forintbetét esetén az ügyfelek többféle kártya közül választhatnak (zöld, gyorsan lebomló anyagból készült bankkártya, magas prémium értékű bankkártya illetve Metál kártya) A KamatMax Plusz konstrukció páratlan előnye, hogy a lejárat előtti feltörés esetén az eltelt naptári napokra járó időarányos betéti kamat felét megkapod.

Rövidebb lejáratra a 6 hónapos lekötésű Gránit KamatMax betét a jó alternatíva, évi 9,00%-os kamattal és EBKM-mel. Ehhez minden hónapban legalább 20 ezer forintért kell a számlához tartozó bankkártyával vásárolni. A Gránit eBank betét ennél rövidebb, 3 hónapos lejáratú és évi 8,50%-os kamatot fizet (EBKM 8,50 %), amihez új pénzt kell lekötnöd és aktiválnod kell az eBank alkalmazást.

A Gránit Bank forintbetéteinek kondíciói:

Betét neve Éves kamat EBKM Lekötési idő
Gránit KamatMax Plusz Jegybanki alapkamat mínusz 2,00% 11,00% 12 hónap
Gránit KamatMax 9,00% 9,00% 6 hónap
Gránit eBank betét 8,50% 8,50% 3 hónap
Gránit Tripla3 betét 8,20% 8,20% 3 hónap
Gránit Szimpla lekötött betét (feltétel nélküli betét) 8,00% 8,00% 1 hónap

Tekintettel arra, hogy vannak olyan ügyfelek, akik a diverzifikált megtakarítási formákat kedvelik, a Gránit Bank tovább emelte az USD, illetve EUR devizabetétek kamatait és bevezette a 12 hónapos lekötésű betéteket is mindkét devizanemben. Az egy éves lekötésű dollár megtakarításokra 4,00%-os kamatot (EBKM: 4,00%), míg az egy éves euró lekötésekre évi 3,00%-os kamatot (EBKM: 3,00%) kínál. Emellett a bank emelte a 6 hónapos lekötésű EUR betét kamatát is, évi 2,00%-ra (EBKM 2%)

20230623 142219 0000.png

A betétlekötés teljesen díjmentes, sőt a betéteket néhány kattintással bármikor le lehet kötni a bank mobilapplikációjában és – ha szükséges – fel is lehet törni. A mobilapplikáció részletesen bemutatja a betétek feltételeit és tájékoztat a rendelkezésre álló új pénz nagyságáról is. A banknál az ügyfelek közel 90 százaléka ezt a kényelmes és gyors megoldást választja a betétek kezeléséhez.
Azoknak az ügyfeleknek, akiknek még nincs a Gránit Banknál számlája, azok számára is lehetséges a betétlekötés, mert szelfivel a nap 24 órájában számlát nyithatnak. A számlanyitáshoz választhatják a reggel 8-tól este 9-ig elérhető VideóBankot is. A betétlekötéshez nyitható bankszámlák havidíjmentesek és kedvező a devizabetétekhez szükséges devizaszámlák díjazása is.

A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül nyilvános ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A bankszámlák és betétek részleteiről és a kapcsolódó szolgáltatásokról a vonatkozó, mindenkori hatályos lakossági bankszámlákról szóló hirdetményekben, a Gránit Bank Üzletszabályzatában, a Pénzforgalmi Szolgáltatások, Betétügyletek-, illetve a Bankkártya Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeiben tájékozódhat, amelyek megtalálhatók a Gránit Bank honlapján (lakossági hirdetmények) és az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségekben. Részletek https://granitbank.hu/lakossag/megtakaritasok/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.