Édes és könnyű filmélmény tartalmas mondanivalóval

HabcsokokEsCsillagok 1108x623 1
2023.07.20. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Csütörtökön mutatják be a magyar mozik a Habcsókok és csillagok című francia filmet. A gyönyörű tájakon játszódó, megtörtént eset alapján készült, ellenállhatatlan és megható felnövéstörténet egyszerre édes és tartalmas.

A Habcsókok és csillagok egyik kulcsjelenetében a francia Riviéra magas, csillagos ege alatt látjuk a főszereplőt, ahogy élete egyik legfontosabb megmérettetésére készül. Amikor az ember teljesen egyedül marad, és éjjeli magányában csak a csillagokra számíthat, hirtelen sok minden világossá válik. Kiderül, mi az, ami fontos az életben, és mi az, ami nem: a barátság, a feltétel nélküli szeretet, a munka iránti elkötelezettség és a céltudatosság.

Yazid gyerekkora óta megszállottja a süteményeknek: a szeretetre vágyó, mindig mindenkinek adni akaró fiú már egészen kicsi korában csokis piskótát süt a család szegényes konyhájában. Yazid élete nem felhőtlen: hánykolódik labilis, manipulatív, függő anyja, a gyermekotthonok, illetve a nevelőszülők között, de kedves, önzetlen természetének és fejlődni akarásának köszönhetően mindenhol barátokat és segítőket talál. Hosszú út vezet odáig, hogy megtanulja, hogyan kell viselkedni a gasztronómia elitjének világában. A Champagne-régióból származó fiú Monacón át Párizsig a legnevesebb mesterektől tanul, hogy ő legyen a legjobb, és valóra válthassa álmát: megnyerje a cukrász-világbajnokságot.

HabcsokokEsCsillagok 727x409 2

A film a cukrászok legrangosabb világversenyén, a Lyonban rendezett Coupe du Monde de la Pâtisserie-n 2014-ben bajnoki címet szerző Yazid Ichemrahen önéletrajzi regénye nyomán készült. Főszereplője a Franciaországban rendkívül híres komikus és influenszer, Riadh Belaïche, aki nagyon szerethetően, érzékenyen, mély átéléssel és rengeteg finom humorral alakítja a cukrászfiú szerepét. Tűkön ülve szorítunk neki az életben és a film csúcspontját jelentő fergeteges hangulatú versenyen egyaránt.

A Habcsókok és csillagok nagyon személyes, mégis univerzális történet, amely mindannyiunk számára útmutatót kínál. Gasztrofilm csodálatos desszertkölteményekkel, ugyanakkor a sportfilmekre is emlékeztet: megmutatja, hogy a kudarcok ellenére is érdemes mindig felállni, sőt, időnként érdemes váratlan kockázatokat is vállalni, és nem feladni az álmainkat, mert a céltudatosság és elhivatottság végül elvezet a szakmai sikerekhez és a boldogsághoz.

A Habcsókok és csillagok az élet egyszerű örömeit és a hivatás iránti elkötelezettséget ünnepli. Arra emlékeztet bennünket, hogy az élet édesebbé válik, ha nem hagyjuk kihunyni szenvedélyeinket: akkor lesz teljes, ha legyőzzük az akadályokat, és azt az utat követjük, amelyre mindig is készültünk. Ez a magával ragadó film a szív és az érzékek számára is csemege. Inspiráló élmény, ami után azonnal el akarunk rohanni kedvenc cukrászdánkba – vagy éppen a francia Riviérára. A film július 20-tól látható a mozik műsorán!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.