Hol szerezz be top minőségű alapanyagokat?

METRO PR image cover 1108x623 (1)
2023.07.29. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Marinált lazac friss, ropogós salátával, pirított magvakkal a top kategóriás étteremben? Megszokott áruválaszték a sarki kisboltban? Grillezés a barátokkal? Mi a közös bennük? Mindegyikhez a METRO-ban intézik a nagybevásárlást. A vevők régóta, tudatosan választják a hazai élelmiszernagykereskedő egységeit. Mi az újdonság? Erről kérdeztük Taferner Ákost, a társaság marketing osztályvezetőjét.

METRO PR image 727x409 A (1)

Mi változott a METRO stratégiájában?

2021-ben visszatértünk az induláskor cégünk alapfilozófiájának számító szemlélethez, azaz a HORECA (vendéglátóipar) és a kiskereskedő ügyfelek kiszolgálásához. Ők a kezdetektől kiemelt vevőközönségünk, akik most újra a fő fókuszba kerültek. E két csoport az árubeszerzés során alapvetően a kedvező, stabil árat és a folyamatos termékellátást értékeli. Ők adják bevételünk jelentős részét, azonban mindemellett hangsúlyozni szeretném, hogy továbbra is tárt kapukkal várjuk az egyéni vásárlókat is! A digitálisan igényelhető és akár azonnal használatba vehető „Gourmet-kártya” is az ő, azaz az egyéni vásárlók, kényelmét szolgálja. A nyári baráti összejövetelekhez, teraszos grillezéshez, tóparti koccintáshoz szükséges nagyobb volumenű bevásárlás esetén is érdemes hozzánk fordulni.

Vannak akcióik akár most, a nyári szezonban?

Manapság a hazai kiskereskedelemi üzletláncok között ádáz árháború, eltérő kategóriákban, de folyamatos akciózás zajlik. A METRO egységekben vevőink főként nem akciókkal, hanem következetes, hosszú távon alacsonyan tartott árakkal találkoznak. Ez az ármeghatározás minden termékkategóriában jellemző.

METRO PR image 727x409 B (1)

Kijelenthetjük, hogy hasít a HORECA és a kiskereskedelem a METRO-ban?

Mindkét vevőcsoport esetében dinamikus növekedést értünk el. A HORECA részesedésünk az elmúlt hónapokban gyors növekedésnek indult, köszönhetően az új értékesítési stratégiánknak és annak, hogy felépítettük Magyarország legnagyobb HORECA értékesítési csapatát. A kiszállítási üzletágunk szintén csúcsokat döntöget. Két programunk, a „Többet olcsóbban!” és a „Sztárajánlataink” ugyanarra a stratégiára épül: minél nagyobb mennyiséget vásárol valaki, annál alacsonyabb a termékek egységára. Ez az egyéni vásárlók számára is vonzó alternatíva. A számok azt mutatják, hogy e stratégia közkedvelt vásárlóink körében: a „Többet olcsóbban” termékek például átlagosan 45%-kal nagyobb arányban fogynak az előző évhez képest.

METRO PR image 727x409 C (1)

Kínálatunk kialakítása során figyelembe vesszük a nemzetközi trendeket is: különleges a hús, hal és tenger gyümölcsei választék, a hivatásos séfek és egyéni vásárlóként a főzés rajongói speciális zöldségeket és gyümölcsöket is megtalálnak nálunk. A ma divatos „gourmet világban” érték a gasztronómia rajongóinak is, hogy barátaikat, rokonaikat a jónevű séfek által is vásárolt top minőségű, különleges élelmiszerekkel kínálhatják meg.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.