Mi mindenre képes a tánc?

RumbaTobbMintTanc 1108x623 1
2023.08.02. 09:15
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Egészséges, boldogsághormont szabadít fel, és összehozza az embereket – eddig semmi meglepő. A Rumba – Több mint tánc című filmben azonban egy apa és lánya táncolhat egymással újra, több évtizedes szünet után. Az apa, Tony: magának való buszvezető, aki a cimboráin kívül senkire se számíthat, miután rég elhagyta a családját. A lánya, Maria: élettel teli fiatal nő, akinek mindene a tánc és a tánctanítás. Tanítványai egytől-egyig minden szavát és mozdulatát követik. A maguk módján mindketten népszerűek a környezetükben, bár Tony „rajongótábora” azokból a gyerekekből tevődik össze, akik nap mint nap a buszon utaznak vele.

RumbaTobbMintTanc 700x394 2 (1)

Tony olyannyira eltávolodott Mariától, hogy rossz ötletnek tűnik elé állni annyi év után, és bevallani, hogy ő az apja, és meg szeretné ismerni. Pedig, miután egy kisebbfajta szívroham éri, elgondolkodik az élete során elkövetett hibákon, és határozottan úgy érzi, hogy fel kell keresnie Mariát. A lépések sorrendje nem mindegy sem a táncban, sem egy jó terv esetén: Tony úgy dönt, először ismerkedik, utána színt vall. Közben pedig, egy élete, egy halála: táncol. Úgy tűnik, mégsem különbözik olyan nagyon apa és lánya, a ritmus és a zene mindkettejüknek nagyon fontos. Mi lesz az, ami miatt mégis kockán forog, hogy apai érzéseinek utat nyisson? Kiderül ebből a napsütéses francia vígjátékból, amit a főszereplő-rendező Franck Dubosc azért készített alkotótársaival, mert maga is gyakran érezte úgy, hogy magára hagyja a gyerekeit, pedig nem évtizedes, csupán néhány napos távolléteket róhatnak fel neki.

RumbaTobbMintTanc 700x394 3

A szülői szív azonban gyakran túlzott reakciókat tud produkálni, így hát nagyon is megható, amikor egy édesapa ilyen motivációból képes sokakat megérintő történetet elmesélni. Ha ez ráadásul a rumba ritmusaival keveredik egy párizsi táncstúdió falai között, majd a francia vidéken tovább bonyolódik, akkor már nem állunk messze tőle, hogy egy tökéletes, érzelmes, de szórakoztató nyári filmélményt szerezzünk magunknak. Augusztus 3-tól a mozik műsorán látható!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.