A ROG kézikonzoljával bárhová magaddal viheted a játék örömét

asus ally coverkep 1920x1080
2023.08.31. 14:11
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Republic of Gamers mérnökei több éven át dolgoztak azon, hogy kompakt formában egyesítsék a kiváló játékélményt és a Windows 11 által biztosított sokoldalúságot, a végeredmény pedig a ROG Ally személyében egy olyan kézikonzol lett, mellyel akár az egész asztali PC-det is magaddal viheted.

A teljesen személyre szabható vezérléssel, ergonomikus kialakítással és a Windows 11 által nyújtott szabadsággal még az AAA játékok esetében is garantált az intuitív játékélmény és a felhőtlen szórakozás. Az ehhez szükséges erőt a nagy teljesítményű AMD Z1 Extreme APU, a 16GB RAM és a villámgyors SSD tárhely biztosítja. A játékválasztás teljes szabadsága mellett az irányitásban is teljes kontrolt élveznek a felhasználók, hiszen a beépített érintőképernyő és teljes értékű vezérlők mellett extra vezeték nélküli kontrollerek vagy akár vezetékes módon különféle perifériák is csatlakoztathatóak a ROG Ally-hoz.

A mindössze 608 grammos kézikonzol néhány praktikus kiegészítővel a klasszikus konzolokat és az asztali gamer konfigurációkat is ki tudja váltani. A klasszikus konzolos élmény legegyszerűbben a ROG Gaming Charger Dock kiegészítővel érhető el, hiszen képes egyszerre tölteni és a televízióhoz csatlakoztatni a konzolt. Ezekután nincs is más dolgunk, mint előkapni a kontrollereket és élvezni az Xbox Game Pass vagy bármelyik másik kliens teljes kínálatát. Ha inkább a komoly asztali gépekhez hasonló játékélményt részesítjük előnyben, akkor a ROG XG Mobile a tökéletes kiegészítő, mely képes akár egy NVIDIA GeForce RTX 4090-es grafikus kártya erejével felruházni a ROG Ally-t. Ráadásul mindezt egyetlen kábelen teszi, az XG Mobile pedig rengeteg egyéb csatlakozóval is rendelkezik, így az összes periféria mellett a vezetékes hálózatot és a monitort is ráköthetjük a konzolra.

Az immerzív játékélményhez a kellően erős hardver mellett elengedhetetlen a kimagasló vizuális élmény. A ROG Ally 7 hüvelykes Full HD kijelzője a 120Hz-es képfrissítésével a legpörgősebb akciójátékokban is lenyűgözően sima képi megjelenítést kínál. A Gorilla* Glass védelem pedig garantálja, hogy bírja a strapát, legyen szó szabadtéri játékról vagy mindenféle kiegészítővel megpakolt gamer hátizsákról. Mindez kombinálva a magas fényerővel, az ergonomikus kialakítással és a 608 grammos súllyal, tökéletes hordozható játékélményt eredményez.

A ROG Ally nem korlátozza be a játékosokat, hiszen a Windows 11 operációs rendszer biztosítja, hogy a legnépszerűbb kliensek teljes kínálatát élvezhetjük. A felhasználók választhatnak, hogy a klasszikus asztali parancsikonokkal és egyedi kliensekkel férnek hozzá játékaikhoz vagy a dedikáltan a ROG Ally-ra szabott Armoury Crate SE szoftverrel, mely összegyűjti az összes telepített játékot és egy helyről biztosítja minden extra bejelentkezés nélkül azok indítását. A támogatott játékok listája szinte végtelen, hiszen a teljes Xbox Game Pass kínálat mellett az összes játékot játszhatjuk a Steam, az Epic Games vagy éppen a GOG könyvtárából. Mindezek mellett indie játékok hada, valamint az emulátoroknak köszönhetően mobilos játékok és klasszikus konzolos címek tömkelege is velünk lehet bárhol, bármikor.

Az Armoury Crate SE-ben ráadásul teljesen személyre lehet szabni a vezérlőket és az Aura Sync világítást, valamint olyan extra funkciókat is kínál, mint például a képernyőfelvétel, az fps számláló vagy a teljesítmény optimalizálása. A játékok mellett természetesen bármilyen szoftver futtatható a ROG Ally-n, így utazás közben két játék között elolvashatjuk a leveleinket vagy elkészíthetjük a délutáni prezentációt. Mindezek mellett a beépített WiFi-vel kedvenc streaming szolgáltatásunk is bármikor kéznél lehet. Az adataink biztonságáról a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, mely Windows Hello támogatással is rendelkezik, így több felhasználói fiókot is támogat, ezáltal több személy is megoszthatja a készüléket, miközben személyes beállításai, fájljai és preferenciái megmaradnak.

A sokoldalú felhasználást és eddig nem tapasztalt hordozható játékélményt biztosító ROG Ally már elérhető Magyarországon a hivatalos ASUS online márkaboltban.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.