A környezetbarát laptop már nem csupán ígéret

2023.09.25. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az ASUS elkötelezett egy fenntarthatóbb jövő mellett és ezt már az itthoni felhasználók is megtapasztalhatják.

Az ASUS hosszú évek óta elkötelezett támogatója a fenntartható fejlődésnek és az elmúlt években számos olyan folyamatot integrált a tervezési, gyártási és terjesztési ütemekbe, melyek célja a környezetünkre gyakorolt hatás csökkentése vagy akár teljes eltörlése. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen folyamatokkal lehet csökkenteni egy-egy laptop környezetre gyakorolt hatását. Ezek az eszközök ugyanis számos olyan jellemzővel rendelkeznek, melyek közvetlen vagy közvetett hatással vannak arra, hogy az adott modell mennyire fenntartható.

Az elmúlt öt évben több mint 1500 tonna fogyasztás után újrahasznosított műanyagot használtak fel az ASUS laptopok gyártásához. Ezek megtalálhatóak a billentyűsapkákban, a hangszórók belső elemeiben vagy a kiegészítőkben. Mindez természetesen nem jelent kompromisszumot a minőségben, hiszen a hosszabb élettartam is egyfajta környezetkímélő jellemző. Idén újabb fenntarthatósági mérföldkőhöz érkezett a vállalat, hiszen a Zenbook széria több modellje is megkapta a környezetbarát, kerámia hatású prémium fedlapot, melynek gyártási folyamata nem igényli nehézfémek, erős savak vagy szerves vegyületeket használatát. Ehelyett ez módszer az alumínium fizikai és kémiai átalakulásán alapul, mely végezetül jobb vízállóságot, korrózióvédelmet, hőkezelést, keménységet és élettartamot eredményez.

asusbusiness index kep1 1920x1080

A fenntarthatóságra épülő innováció az üzleti szegmensben is kiemelten fontos, hiszen az IT-szektor szinte minden más meghatározó iparághoz kapcsolódik. Az ExpertBook B9-es prémium üzleti laptopnak sikerült elérnie, hogy a világ első szén-dioxid-semleges üzleti laptopja legyen. Az alig 1kg-os, ultrahordozható, erőteljes hardverrel és katonai szabványoknak megfelelő strapabírósággal rendelkező üzleti modell túlteljesítette az ENERGY STAR* szabványokat, gyártásához és csomagolásához pedig ipari feldolgozás után újrahasznosított fémet és FSCTM Mix minősítésű papírt használtak a tervezők, miközben a maradék kibocsátást természetalapú szén-dioxid-kreditekkel kompenzálja.

A fenntarthatóság üzleti tevékenységünk alapvető részét képezi, és mély technológiai szakértelmünket arra használjuk fel, hogy a vállalkozások ESG-eredményeinek elérését támogató, végponttól végpontig tartó partnerré váljunk. Üzleti termékeinket a környezetvédelem szem előtt tartásával, a vezető globális szabványoknak megfelelően tervezzük, hogy csökkentsük a szén-dioxid-kibocsátást. Fenntartható termékekkel és új Carbon Partner Services szolgáltatásainkkal az ASUS támogatni fogja az üzleti felhasználókat abban, hogy együtt haladjunk egy jobb jövő felé.

- jegyezte meg Győri Attila, az ASUS Magyarország System üzletágának vezetője.

asusbusiness index kep2 1920x1080

Az ASUS továbbá elindította az ASUS Pre-Deployment Service (APDS) és az ASUS Endpoint Management Service (AEMS) szolgáltatást, melyek teljes körű szolgáltatást biztosítanak a modern IT-menedzsmenthez. Ezek a megoldások együttesen bizonyítják az ASUS elkötelezettségét az olyan innovatív szolgáltatások iránt, amelyek segítenek a vállalkozásoknak megvédeni érzékeny adataikat és racionalizálni az IT-műveleteket. Az informatikai erőfeszítések megtakarítása, a termelékenység növelése és az eszközök biztonságának garantálása érdekében az APDS és az AEMS egyszerűsíti az üzleti eszközök telepítését, kezelését és biztonságát az előzetes konfigurációval, a központi kezeléssel és a kiemelt adatvédelemmel.

A vállalkozásoknak szóló kínálat kiegészítéseként az ASUS egy sor továbbfejlesztett oktatási megoldással is büszkélkedhet, amelyek nagy kijelzővel és hosszú akkumulátor-kapacitással rendelkeznek, hogy bárhol elősegítsék az élményszerű tanulást és együttműködést. Az új ASUS BR14 sorozat diákközpontú kialakítással és robosztus formavilággal rendelkezik a mai oktatók és aktív diákok által igényelt tartósság érdekében. Ezek a modellek könnyen szervizelhetőek és moduláris kialakítással rendelkeznek, amely lehetővé teszi az iskolák számára az egyszerűbb karbantartást és ezáltal a költséghatékonyságot és fenntarthatóbb működést.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.