A motor tisztaságának fontosságára hívják fel az autószerelők a figyelmet

2023.09.27. 14:31 Módosítva: 2023.10.11. 11:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Shell V-Power akár 100%-ban eltávolítja a teljesítménycsökkentő lerakódásokat [1]

Az autónkkal szembeni elvárásaink megnőttek motorizált világunkban. Legyen szó akár a napi munkába járásról, akár egy élménydús, hosszabb országúti utazásról, a kivételes motorteljesítmény és vezetési élmény mindig ott szerepel az igényeink között. Ehhez kínálja eddigi legjobb teljesítményű üzemanyagát [1] a Shell.

Mi is az a lerakódás a motorban?

Az üzemanyagellátó-rendszer létfontosságú alkatrészeiben, így a beömlőszelepben és/vagy az üzemanyag-fecskendőkben az üzemanyaghasználat során lerakódások keletkeznek. Ezeket nehéz eltávolítani, és megakadályozhatják, hogy a motor a legjobb teljesítményt nyújtsa. Gondoljunk csak a mindennapokból az otthoni zuhanyrózsára. Ha azon vízkőlerakódások képződnek, a víznyomás kisebb lesz, a zuhanyfej teljesítménye csökken, és ezzel a tusolás élménye is csorbul.

Mit mondanak a magyar autószerelők?

Az Ipsos kutatócég a Shell megbízásából magyar autószerelőket kérdezett meg , akik elmondták, tízből átlagosan négy ügyfél fordul hozzájuk az autója motorjában keletkezett lerakódások okozta probléma miatt. Sokuk akár heti gyakorisággal találkozik ilyen jellegű gonddal. A lerakódások miatt keletkező problémák közül az autószerelők legtöbbször a motor teljesítményének csökkenését említették, a megemelkedett üzemanyagfogyasztás, a motor élettartamának csökkenése, valamint a megnövekedett károsanyag-kibocsátás mellett.

Sajnos a lerakódások komolyabb meghibásodásokat is okozhatnak, ezek közül az autószerelők több mint harmada a motor teljes meghibásodását említette, mint súlyosabb következményt. A megkérdezettek fele szerint a lerakódások okozta motorhiba javításának költségei százezer forintos nagyságrendnél kezdődnek, de közel 20%-uk szerint akár milliós kiadással is kell számolnia az autótulajdonosnak.

A válaszadó autószerelők harmada szerint könnyen megelőzhetők a teljesítménycsökkentő lerakódások a motortérben. Négyből három autószerelő ajánlaná ügyfeleinek a prémium üzemanyagok használatát a motor tisztaságának érdekében.

A tisztaság ereje

A Shell továbbfejlesztett prémium termékcsaládja, a Shell V-Power egy olyan üzemanyag, amely nem csak hajtja a motort, hanem minden cseppjével tisztítja is azt. Több mint öt év kutatási és fejlesztési folyamat eredményeként a Shell V-Power üzemanyagok eltávolítják a teljesítménycsökkentő lerakódások akár 100%-át a kulcsfontosságú motoralkatrészekről, és védelmet nyújtanak a jövőbeni lerakódások felhalmozódása ellen [1]. A Shell prémium üzemanyagcsalád rendszeres használata javíthatja a motor teljesítményét.

Scuderia Ferrari, BMW M és Ducati

A Shell V-Power az egyetlen olyan magas teljesítményű üzemanyag, amely a világ vezető autóipari vállalatainak - a Scuderia Ferrari, a BMW M sorozat és a Ducati – bizalmát és ajánlását is kivívta.


[1] Eltávolítja az üzemanyagrendszer kulcsfontosságú alkatrészeinek, például a szívószelepek és/ vagy az üzemanyag-befecskendezők teljesítménycsökkentő lerakódásait, és védelmet nyújt azok újraképződése ellen. Az optimális hatás a Shell V-Power folyamatos használatával érhető el, az első teljes tank elhasználásától kezdve. A tisztítást és a motorteljesítmény megújulását az iparági szabványoknak megfelelő és a Shell saját tesztjei bizonyítják. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa, kora és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek:

[2] Az Ipsos a Shell Hungary megbízásából kutatást végzett a magyarországi autószerelők körében. A felmérést telefonos (CATI) módszerrel végezték 2023 augusztusában 150, legalább kétéves tapasztalattal rendelkező autószerelő megkérdezésével.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.