Október a látás hónapja 2023-ben is!

1.png
2023.10.16. 11:46
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Idén is több, mint 300 optika várja az érdeklődőket díjmentes látásellenőrzéssel, szemüveg ellenőrzéssel és szaktanácsadással. Az immár 19 éve sikeresen működő, a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség által indított kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az éleslátás fontosságára és ösztönözze az embereket arra, hogy érdemes időt fordítani az egyik legfontosabb érzékszervünkre. Az életkorral összefüggő változások, valamint egyéb külső hatások komoly túlterhelésnek teszik ki látásunkat.

2.png

Ez a túlterhelés gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és az időseket is egyaránt érinti. A káros kékfényszűrés fontossága mellette az idei kampány újdonsága a Myopia Kontroll Tanácsadás, szemészeti és optikai megoldás a rövidlátás fokozódásának a lassítására gyermekkorban. A kampány Myopia szakértője Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának az igazgatója.

A látás hónapja kampány minden korosztály számára a lehető legjobb, legmodernebb optikai megoldásokat ajánlja és mutatja be a résztvevő optikai szaküzletekben.

3.png

Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben csatlakozott kampányunkhoz Peller Mariann műsorvezető, aki évtizedek óta elkötelezett a látása egészsége iránt. Képviseletével szeretné átadni azt az üzenetet mindenki számára, hogy a mosoly mellett egy szemüveg ékszer az arcon.

Egyre többen viselünk kontaktlencsét, szemüveget, amelyekkel jól korrigálhatóak a látásproblémák, azonban ezeket az eszközöket, illetve látásunkat is ajánlott évente legalább egyszer ellenőriztetni.

4.png

Ehhez nyújtanak segítséget a látás hónapjához csatlakozó szakemberek, akik készségesen állnak az Önök rendelkezésére a szaküzleteikben!

Nem érdemes kihagyni, ezt a lehetőséget, hiszen mi díjazzuk az éleslátást!

Látogasson el weboldalunkra, ahol a résztvevő optikák listája mellett bővebb információt kaphat a látás hónapjával kapcsolatos nyereményjátékainkról is!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.