Már ősszel is megéri klímával fűteni

1024x681 02
2023.11.09. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Szeptember első felében még nyarat idéző hőmérsékletek voltak idén, és az október is a szokásosnál melegebben indult. A nyarak hosszabbodnak, de a tél sem marad el - egyre jobban megéri hűtő-fűtő klímát felszerelni, hiszen átmeneti, kiegészítő fűtésre is kiválóan alkalmazható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss tanulmánya szerint az idei szeptember volt a legmelegebb a mérések kezdete, 1901 óta: az átlaghőmérséklet 19,57 Celsius-fok volt. Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy a nyári hőség után még az ősz első heteiben is olyan időjárásra kell készülni, amely indokolttá teheti a klíma használatát. Legalább is annak hűtő funkcióját - de a modern, inverteres klímákkal már fűteni is lehet, ha mégis hidegebbre fordulna az idő, ráadásul hatékonyan. Ez nem csak az őszi-téli időszakban lehet hasznos, hanem gyakran a fűtési szezon után, de még a nyarat megelőzően a tavasz hűvösebb napjain is.

1024x681 01

A hagyományos, on-off rendszerű klímákkal szemben - amelyek folyamatosan ugyanazon a magas fordulatszámon pörgetik a kompresszort, és ezzel nagy áramfogyasztást generálnak – a modernebb inverteres, vagy dupla inverteres split klíma berendezések energiahatékonyak, csak akkor és annyira használják ezt az egységet, amikor és amennyire a hűtéshez vagy fűtéshez szükséges, mellyel spórolhatunk a villanyszámlánkon. További költségelőny lehet, hogy megfelelő hálózati rendelkezésre állás esetén a kedvezményes, szezonális H tarifa is igényelhető lakossági felhasználásra ezekhez a berendezésekhez. Emellett a régimódi klímákkal ellentétben akár gyenge fagyban is energia- és költséghatékonyan fűtenek. Ez a tulajdonság pedig azokon a hidegebb őszi napokon jön jól, amikor teljes értékű fűtésre még nincs szükség. Az ősz végéről, illetve a tél elejéről beszélünk, vagyis még egyáltalán nem késtünk le a beszerelésről.

1024x681 04

Ma már az is egyre szélesebb körben ismert, hogy a hűtő-fűtő klíma az ingatlanon telepített (akár energiatárolós) napelemes rendszerrel is jól kombinálható, okosan felhasználva a napos időszakban megtermelt energiatöbbletet. Csupán egy megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkező, megbízható szakértőre van szükség, aki felméri a konkrét paramétereket és igényeket, tanácsot ad, és ezek ismeretében, szakszerűen megtervezi a rendszert, majd elvégzi a kivitelezést is. Természetesen a szerződésben rögzített összegért, a megfelelő minőségben és megbeszélt határidőre.

Az E.ON mellett számos érv szól, ha választani kell. Ilyen a kimagasló szakértelem, a piaci helyzetből és a nemzetközi háttérből adódó stabilitás, az országos jelenlét és a több évtizedes energetikai tapasztalat mellett a minőségi lakossági termékek, a fenntartható és digitális megoldások kínálata is. De van egy további szempont, amely sokat nyomhat a latban: az E.ON Komfort Klíma, egy webshopon keresztül is megvásárolható komplex termék- és szolgáltatáscsomag, mely tartalmazza a megfelelő klímakészüléket, a kiszállítást és telepítést (alapszereléssel), valamint az új készülékre – annak típusától és a karbantartási csomagtól függően – a 3 vagy 5 év gyártói garanciát, a szerelésre pedig 6 hónap E.ON garanciát.

1024x681 05

A csomagban szereplő okosklíma-készülék egy wifi-kapcsolattal rendelkező inverteres megoldás, amely időzíthető, internetkapcsolaton keresztül a távolból is vezérelhető (ki- és bekapcsolható, beállítható) és könnyen kontrollálható egy mobilapplikáción keresztül. Ennek köszönhetően a hűtés és fűtés optimális időtartama és hőmérséklete könnyen meghatározható a segítségével, így az energiafogyasztás akár nagy távolságból is ellenőrizhető.

Hogy a komfort valóban teljes legyen, immár a hang sem jelent problémát: egy korszerű klímaberendezés szinte alig hallható. Szakszerű, rendszeres karbantartás és tisztítás mellett a modernebb eszközök összetett szűrőrendszerük révén a levegőt nem csak temperálják, de tisztítják és sterilizálják is, így környezet- és egészségvédelmi szempontból is ideális választást jelentenek.

Tudjon meg még többet az E.ON Komfort Klíma termékeiről itt:

https://www.eon.hu/hu/lakossagi/termekek/klima.html

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.