A professzionális felhasználók igényeire szabta új billentyűzetét és egerét a Logitech

2023.11.22. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A jó munkához idő kell – tartja a mondás, de azért az sem mindegy, hogy milyen eszközeink vannak hozzá. Azok, akik munkájukból adódóan naponta sok órát töltenek el számítógépeik mellett – mint például a kreatíviparban dolgozók, vagy a szoftverfejlesztők – pontosan tudják, hogy mennyit számít az, hogy milyen kiegészítő eszközöket használnak. Egy hosszú reakcióidejű, beragadt gombokkal tarkított billentyűzet, vagy egy akadozó görgető kerék az egéren bizony alaposan megnehezíthetik a dolgukat, és azon túl, hogy gátolja a hatékony munkavégzést, a sok bosszankodás miatt a kreativitásnak is árthat. A Logitech évtizedek óta törekszik arra, hogy a legkifinomultabb igényű felhasználók számára is olyan kiegészítőket fejlesszen, amelyek támogatják őket abban, hogy csúcsteljesítményt nyújtsanak a munkájukban és segítenek nekik ledönteni azokat a korlátokat, amelyek visszatarthatnák őket a kreativitásuk teljes kibontakoztatásában.

Az új Logitech MX Keys S billentyűzet és MX Master 3S egér számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek segítségével a professzionális felhasználók – mint például a tervezők, programozók – is új szintre emelhetik a hatékonyságot és a kreativitást. Az MX Keys S vezetéknélküli billentyűzet a Logi Bolt jelérzékelő egység segítségével gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható USB C porton keresztül bármilyen eszközhöz. A billentyűzet egyszerre akár 3 géphez is kapcsolódhat és még az operációs rendszerek kapcsán sem kell kompromisszumot kötni, hiszen Windows, macOS, iPadOS, ChromeOS és Linux alatt egyaránt használható.

Az MX Keys S-t használva rögtön egyértelművé válik, hogy a tervezés során kiemelt szempont volt, hogy a naponta sok órát a számítógépük előtt töltő, profi felhasználók igényeit minél jobban kiszolgálják, emellett pedig egy kényelmes kiegészítőt alkossanak számukra. Az alacsony kialakítású billentyűk a laptopok klaviatúráját idézik, homorú felületük rendkívül kényelmes és hatékony gépelést tesz lehetővé. A billentyűzet háttérvilágítása érzékeli a kéz közelségét és ettől, illetve a környezeti fényviszonyoktól függően változik a fényerő, amit természetesen szoftveresen is be lehet állítani. Az MX Keys S egyik kiemelkedő előnye, hogy a Logi Options+ alkalmazást használva rengeteg funkciót párosíthatunk az egyes billentyűkkel, így a gyakran ismétlődő feladatok szó szerint egy gombnyomással megoldhatók. A klaviatúra USB porton keresztül tölthető, de erre nem sűrűn van szükség, hiszen egy feltöltéssel akár 5 hónapig is bírhatja az 1500 milliamperórás akkumulátora.

A Logitech most egy különleges meglepetéssel könnyíti meg a profi felhasználók dolgát, hiszen egy speciális lehetőséget kínál számukra, az MX Keys S Combo ajánlat keretében ugyanis egy csomagban kaphatják meg az MX Keys S billentyűzetet, illetve a szintén az ő igényeikre szabott MX Master 3S vezetéknélküli egeret. A különleges kialakítású kiegészítő egyszerre három különböző eszközhöz párosítható Bluetooth vezetéknélküli kapcsolattal, a Logi Bolt érzékelőt használva. Rendkívül gyors és precíz kurzorjelet biztosít, egy 8 000 DPI-s optikai érzékelővel, amely bárhol követi a mozgást - még üvegen is. Ez a Logitech eddigi legpontosabb érzékelője, ami az egerek következő generációjának pontosságát és reagálóképességét hozza el.

A használhatóságot nagyban segíti az ergonomikus kialakítás, és az idegesítő kattintgatástól is szinte teljesen megszabadulhatnak a felhasználók, hiszen az MX Master 3S-el új jelentést kap a halk kattintás. A Logitech új egerén összesen 7 vezérlőgombot helyeztek el, többek között két görgető kerék is található az eszközön, amelyek közül a felül lévővel a végtelenített görgetés funkcióval másodpercenként akár ezer sort is át lehet pörgetni, ami rendkívül hasznos lehet például a grafikai munkát végzők, a weboldalszerkesztők, vágók vagy hosszú programkódokat író szoftverfejlesztők esetében.

A Logitech új egerét hasonlóan az MX Keys S billentyűzethez számos módon lehet testreszabni, a Logi Options+ programmal több gombhoz is külön funkciókat rendelhetnek a felhasználók, így növelve a hatékonyságot. Az MX Master 3S esetében nem kell attól tartani, hogy a legnagyobb hajtás közepén hagy cserben, hiszen 500 milliamperórás akkumulátora maximális töltöttség mellett akár 70 napot is kibír, ha pedig lemerül, akkor mindössze 1 perc töltéssel 3 órányi használatra válik alkalmassá.

A Logitech gondolt azokra a felhasználókra is, akik helyhiány, vagy egyéb okok miatt egy kisebb, kompaktabb, mégis nagytudású egérre vágynak. Az ő igényeiket tudja maximálisan kiszolgálni az MX Anywhere 3S vezetéknélküli készülék, ami ötvözi a teljesítményt, a kényelmet és a hordozhatóságot. A halk kattintás élményét kínálja ez az egér is, és a nagy felbontású képernyőknél igazán kihasználható 8000 DPI-s optikai szenzor is megtalálható benne. Emellett szinte bármilyen felületen, még tükröződő üvegen is tökéletes teljesítményt nyújt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.