Ünnepeljen a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

Dóm tér 1200 fotóSzegediSzabadtériJátékok NémethGyörgy
2023.12.04. 00:01 Módosítva: 2023.12.04. 10:22
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Sodró dallamok, magukkal ragadó történetek várják a zene és a színház szerelmeseit a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Lepje meg szeretteit a Dóm téri nagyszínpad grandiózus előadásainak egyikével, ajándékozzon Szabadtéri-élményt karácsonyra!

Négy nagyszabású produkció várja, hogy feledhetetlen perceket okozzon Önnek és szeretteinek a Szegedi Szabadtéri Játékok következő évadában. A sort egy világhírre szert tett magyar tehetség, Péter Bence nyitja június végén. A zongorafenomént zseniális pop- és rocksláger-feldolgozásai tették ismertté. A Dóm tér deszkáira lépve a Szegedi Szimfonikus Zenekart hívja majd segítségül, hogy a négyezer fős közönség minden tagjának bebizonyítsák: klasszikusok és modern dallamok igenis megférnek egy színpadon.

Fotó: Tari Róbert
Fotó: Tari Róbert

A zongoraművészt páratlan zenés színházi előadások követik majd. Visszatér a 2023-as év bombasikere, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicalje is a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében. Az országban másutt nem látható, eredeti sztárszereposztás kitűnő művészei: Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté, Bujdosó Nóra káprázatos látványa és Madarász "Madár" János csodás animációi minden nézőt elvarázsolnak és a messzi keletre repítenek júliusban.

Míg az Ezeregy éjszaka mesevilága az egész család számára tökéletes választás, a Szabadtéri Játékok a sötétebb hangvételű történetek, a gótikus románcok kedvelői számára is tartogat meglepetést. A Fesztivál új, önálló produkcióként Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccáját mutatja be július 26-án. Daphne du Maurier A Manderley-ház asszonya című regénye adja a nagyívű dallamokkal tűzdelt előadás alapját, amely Béres Attila vadonatúj rendezésében, Gubik Petra főszereplésével elevenedik meg jövőre hazánk legnagyobb színpadán.

Fotó: Erhardt László
Fotó: Erhardt László

Végül de nem utolsósorban egy régen várt közönségkedvencet, Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperáját tekintheti meg a Dóm téri játszóhely közönsége 2024-ben. Novák Péter újszerű, ötletes rendezésében színművészek és a hazai könnyűzene elismert énekes képviselői lépnek színpadra: Koltai-Nagy Balázs, Baricz Gergő, Horányi Juli, Köteles Leander, Herczku Ágnes és Sena Dagadu bújnak majd az ikonikus előadás főszereplőinek bőrébe. Tóth Kázmér díszlete és Horányi Juli jelmezei garantálják, hogy kedvenc nemzeti rockoperánk emlékezetes látvánnyal keljen életre a Zikkurat Produkció előadásában.

Megannyi maradandó élmény, fülbemászó dallam, lebilincselő történet és kiváló alakítás gondoskodik a Szegedi Szabadtéri Játékok közönségének felhőtlen szórakozásáról 2024-ben is. Legyen köztük Ön is, vásároljon jegyet még az ünnepek előtt, és ajándékozza meg családját, barátait feledhetetlen nyári pillanatokkal!

Cover kép: Németh György

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.