Régiók Kincsei: Egy kezdeményezés, ami segít a helyi termelőknek szintet lépni

cover-1108x623.png
2023.12.11. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
3 éve színesítik a SPAR-csoport üzleteinek polcait a piros alma logóval jelölt termékek.

A SPAR Magyarország, a Régiók Kincsei programmal az innovatív kezdeményezéssel nemcsak közvetlen támogatást nyújt a hazai agrárágazatban tevékenykedő kistermelőknek, hanem kiváló minőségű, magyar élelmiszerekhez is juttatja a vásárlókat.

Hagyomány és minőség

A SPAR Magyarország üzleti filozófiájának alappillére a kézműves, tradicionális eljárással készült, magas minőségű termékeket gyártó hazai termelők, valamint a magyar innovációk ösztönzése – így elkötelezettséget vállal a magyar gazdák, családi vállalkozások, a magyar agrárium és feldolgozóipar mellett.

Termékek kézműves műhelyekből

Az értékteremtő program keretén belül az ország különböző régióiban jelenleg 108 beszállító több mint 400 terméke kapható a hidegen sajtolt olajoktól kezdve a kézműves sörökön, borokon át a különböző befőttekig, savanyúságokig, tejtermékekig, tésztákig és kekszekig, folyamatosan megújuló választékkal.

cikkbe ágyazott-727x409.png

A helyi termelőkért és a régiókért

A vállalat számára fontos, hogy ne csak árusítsa ezeket a termékeket, de a hosszú távú, sikeres együttműködés zálogaként a szükséges üzleti ismeretekkel is felvértezze a programban résztvevőket. Mivel a kis hazai vállalkozások számára gyakran kihívást jelent egy üzletlánc rendszerébe való bekapcsolódás, a cégcsoport a nehézségek áthidalása céljából 2019-ben elindította a „SPAR Beszállítói Akadémia” nevű szakmai mentorprogramját, amely során a partnercégek vezetői logisztikai, élelmiszerbiztonsági, pénzügyi, jogi, marketing és branding ismereteket sajátíthatnak el annak érdekében, hogy hosszú távon is életképes, sikeres hazai márkákat építhessenek, és akár a nemzetközi piacokon is megállják a helyüket.

Fenntartható gazdálkodás és gyártás

A programban részt vevő cégek együttesen több mint 600 főt foglalkoztatnak, és olyan kistérségekben is támogatják a munkahelyek megőrzését és a munkahelyteremtést, ahol kevésbé vannak jelen a nagyobb vállalkozások. A „Régiók Kincsei” beszállítói olyan kis– és mikrovállalkozások, termelők, akik elérhető áron, magas minőségű, magyar terméket állítanak elő, ismertek és elismertek saját régiójukban, emellett példát mutatnak, értéket képviselnek és fontos számukra a fenntarthatóság.

A lehető legközelebbről szállítva

A „Régiók Kincsei” kezdeményezés a kistermelők kézműves termékeinek logisztikáját a lehető legrövidebb, ezáltal legzöldebb úton oldja meg. A SPAR Magyarország hét regionális központot üzemeltet országszerte (Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Hódmezővásárhelyen, Győrött, Pécsett, Nyíregyházán és Budapesten). E központokba nagyságrendileg 50 km-es körzetből szállítják be a kistermelők a termékeiket, melyeket ezután a SPAR Magyarország terít tovább az üzleteibe.

A siker útján

Az eddigi visszajelzések azt igazolják, hogy a SPAR-vásárlók előszeretettel vásárolják a piros almás védjeggyel ellátott egyedi, jellemzően kis szériában készülő élelmiszereket. A „Régiók Kincsei” programhoz csatlakozó vállalkozások mindeközben lehetőséget kapnak arra, hogy ne csak a kistermelői piacokon, hanem Magyarország egyik legnagyobb hazai üzletláncának partnereként, szélesebb közönségnek mutathassák be az általuk előállított produktumokat, sőt, a SPAR-mentorprogram által nyújtott tudás és tapasztalat révén akár külföldi piacokat is elérjenek.

Effie

Elismerés kívülről is

A Régiók Kincsei program az üzleti, beszállítói sikereken kívül elismerést kapott egy másik szakmából is. A "marketingszakma Oscarja"-ként emlegetett Effie Awards zsűrije is elismerte a helyi kistermelőket támogató programot. 2023-ban a Régiók Kincsei egy igencsak rangos, bronz Effie-t kapott, “Társadalmi célú kampányok – CSR - Márkák, vállalatok / doing good” kategóriában.

Kisvállalkozó vagy? Csatlakozz a programhoz!

Az előminősítő kérdőív kitöltésével akár saját vállalkozásoddal is jelentkezhetsz a SPAR Magyarország által indított regionális beszállítói programba: https://beszport.spar.hu/hu/regiok-kincsei

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.