Csodavárás a Szegedi Szabadtérivel - karácsonykor és nyáron is!

Dóm SzegediSzabadtériJátékok TariRóbert 1200
2023.12.14. 01:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Varázslatos esték, magukkal ragadó dallamok teszik felejthetetlenné a Szegedi Szabadtéri Játékokat jövő nyáron is! Ne keresse tovább a tökéletes ajándékötletet, hiszen egy közös színházi élmény a legjobb választás!

A színház és a zene varázsához semmi sem fogható! A Szegedi Szabadtéri Játékok pedig jövőre is fergeteges produkciókkal gondoskodik arról, hogy a közönség minden tagja számára felhőtlen és feledhetetlen legyen a Dóm tér 4000 fős nézőterén eltöltött idő. Hazánk legnagyobb színpadán 2024-ben régi és leendő közönségkedvencek várják a kultúra szerelmeseit; elsőként a Debrecenből indult világsztár, Péter Bence! A YouTube-szenzációból lett elismert zeneszerző, zongoraművész pop- és rockzene-feldolgozásait és virtuóz játéktechnikáját világszerte csodálják. A Föld legnevesebb koncerttermei és együttesei után Szegeden lép legközelebb színpadra, mégpedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével, elkápráztatva időseket és fiatalokat, a klasszikus és napjaink zenéjének rajongóit egyaránt.

Péter Bence
Péter Bence

A billentyűfenomént egy családi musical követi a Dóm téren, amely valósággal bombát robbantott a magyar zenés színház világában 2023 nyarán. Juronics Tamás nagyszabású rendezésében visszatér ősbemutatója helyszínére Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicalje, az Ezeregy éjszaka! Bujdosó Nóra csak Szegeden megtekinthető, látomásos színpadképe, Madarász „Madár” János fenomenális animációi vérbeli keleti mesevilágot teremtenek a napfény városában. A kaland főszerepeiben egytől egyig visszatérnek az ősbemutató sztárjai: Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté is. Alakításukról, és a Geszti-Monori szerzőpáros fülbemászó dalairól kár lenne lemaradni!

Rebecca 727.png

Természetesen idén is készül új, önálló produkció a Szabadtérin, a grandiózus musicalek rajongóinak örömére. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című darabjának szabadtéri ősbemutatójára készülődik a Fesztivál. A nagyívű dallamokkal teli, gótikus horrorelemekkel átszőtt szerelmi történet főszerepében Gubik Petra igyekszik majd felgöngyölíteni a karaktere házasságára árnyékként vetülő rejtély szálait; az előadás fő antagonistáját, Mrs. Danvers házvezetőnőt, valamint a főhős sógornőjét, Beatrice-t Janza Kata és Gallusz Nikolett alakítja majd közösen, váltott szereposztásban. A valódi sztárszereposztásban, Béres Attila vadonatúj rendezésében érkező előadás július végén és augusztus elején öt alkalommal ejti majd rabul a Dóm téri nézőket.

Augusztusban továbbá a Szabadtéri Játékokon negyven éve bemutatott István, a király legújabb színrevitele is feledhetetlen perceket ígér. Szörényi Levente és Bródy János rockoperája ezúttal Novák Péter újszerű, ötletes rendezésében kelti életre Magyarország születésének történetét. A címszerepben Koltai-Nagy Balázs lép a Dóm téri nagyszínpadra, további főszerepekben pedig olyan jeles ének- és színművészek csatlakoznak hozzá, mint a jelmeztervet is jegyző Horányi Juli, Köteles Leander, Herczku Ágnes, Sena, Kardos-Horváth János, Koppányként pedig Baricz Gergő.

Kalandokból, lenyűgöző zenei teljesítményekből és kitűnő fellépőkből ezúttal sem lesz hiány. Lepje meg magát és szeretteit hazánk legnagyobb nyári színházába szóló belépőjegyekkel, és vegye ki a részét a csodából Ön is!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.