Sikeres évet zárt az első magyarországi évfordulóját ünneplő ORLEN

ORLEN 1.png
2023.12.20. 10:18
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
További növekedésre és fejlesztésekre készül az ORLEN, a tervekről Jaroslaw Szeliga ügyvezető számolt be.

Egy éve érkezett meg az ORLEN Magyarországra, hogyan értékelné az első évet a magyar üzemanyag-kiskereskedelmi piacon?

Az elmúlt egy évben a kiskereskedelmi üzemanyagpiac négy legnagyobb szereplői egyikeként erősítettük pozíciónkat, ennek megfelelően nagy volumenben szolgáltuk ki a magyar autósok, a logisztikai ágazat vagy éppen a mezőgazdaságban dolgozók igényeit. A legnagyobb mennyiségben értékesített normál üzemanyagunk, az EFECTA mellett hamar népszerű lett a prémium VERVA 100 és VERVA Diesel is. A piacra lépést követően az ORLEN márkát gyorsan megismerték és megkedvelték a magyarok, és egész évben sokan választották az ORLEN minőségi üzemanyagait, így elmondhatjuk, hogy sikeres volt az első 12 hónapunk.

A működésünk során világszerte az egyik legfontosabb szempont számunkra a környezet védelme, célunk, hogy az autózással egyre kevésbé terheljük a bolygónkat. Idén ezért olyan új, prémium minőségű üzemanyagokat vezettünk be, amelyek segíthetik a járművek optimális működését, kisebb fogyasztás és alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett. A megújult, prémium VERVA benzinünk hozzáadott bioetanol helyett immár ETBE adalékanyagot tartalmaz, a prémium VERVA dízel pedig továbbfejlesztett összetételének köszönhetően csökkentheti a károsanyag-kibocsátást.

Jaroslaw Szeliga 1

Térjünk ki a piacra lépés részleteire! Milyen kihívásokkal kellett szembenézniük az első évben?

Az ORLEN 2022 decemberében teljesen új márkaként jelent meg Magyarországon. A több európai országban is kedvelt és népszerű töltőállomás-hálózatról a hazai vásárlók közül sokan még nem hallottak, ezért a legfontosabb célunk az volt, hogy megismertessük és megszerettessük a márkát a magyar autósokkal. A következetes átállásnak és folyamatos kommunikációnak köszönhetően egész évben sokan választották az ORLEN minőségi üzemanyagait és kiegészítő szolgáltatásait.

Az eltelt egy évben összesen 78 töltőállomás üzemeltetését vette át az ORLEN. Természetesen a kutak átalakítása az év első felében folyamatos kihívás volt számunkra, amelyet a napi működés alatt, a vásárlók kiszolgálásának folyamatos biztosítása mellett végeztünk el. A kisebb átalakításoktól a szinte teljes újraépítésig sok különböző feladatot oldottak meg a kollégák, hogy mostanra minden helyszínen kiemelkedő kiszolgálással és minőségi termékekkel várhassuk az autósokat.

Hogyan látja a kiskereskedelmi piac helyzetét ma Magyarországon?

A magyar autósok számára az üzemanyag minősége az elsődleges. Az autósok ugyanakkor általában több szempontot is figyelembe vesznek, amikor arról döntenek, hol álljanak meg tankolni: az ár mellett nagyon fontos például az üzemanyag minősége, de az ORLEN hazai kutatása alapján meghatározó tényező a kávé minősége is. A magyar autósok több mint harmada (36%) fontosnak tartja, hogy színvonalas kávézó is várja a benzinkutakon. Erre az igényre mi válaszoltunk is, rögtön a piacra lépésünk első évében. Kelet-Közép-Európa legnagyobb multienergetikai vállalatának nemzetközi tapasztalata és háttere komoly előnyt jelent számunkra értéknövelt szolgáltatásaink bővítésében. A sikeres Stop.Cafe éttermi koncepciót öt országban már jól ismerik az autósok, nyár közepétől pedig már a magyar piacon is elérhetők a prémium Stop.Cafe termékek.

Modern és dinamikus vállalatként a folyamatos fejlődés a célunk, ez igaz a vállalati szegmensre is. Magyarországon is következetesen bővítjük üzemanyagkártya- és flottaportfóliónkat, valamint fejlesztjük már meglévő termékeinket, hogy minden vállalati ügyfelünk az igényeinek megfelelő, megbízható megoldást találhasson. Az ORLEN kínálatában az ügyfelek adottságaihoz - mint a cég mérete, a járműveinek száma és típusa, az üzleti profilja, valamint a tankolt üzemanyag mennyisége - igazodó szolgáltatások találhatók. A flottakártya minden ORLEN töltőállomáson kényelmes, készpénzmentes üzemanyag-vásárlást tesz lehetővé.

Mik az ORLEN tervei 2024-re?

Az indulással egyidejűleg megkezdtük az új lehetőségek felmérését is, hogy tovább tudjunk növekedni. 2024 közepéig további 63 töltőállomást nyitunk Magyarországon, ezzel már 141 helyszínen leszünk jelen országszerte. Hálózatbővítésünk célja, hogy a teljes országot lefedjük, és bárki könnyedén hozzáférhessen a szolgáltatásainkhoz, legyen szó a minőségi üzemanyagokról, a kedvező árazású DESPAR élelmiszer-üzletekről, vagy az ízletes kávékat és ételeket kínáló Stop.Cafe éttermekről. Úgy látjuk, a magyar autósok nagy része már ismeri és kedveli az ORLEN kutakat, ezt bizonyítja az is, hogy egyre többen töltik le és használják mobilapplikációnkat, amely amellett, hogy megkönnyíti a tankolást, még kedvezményeket is kínál a vásárlóknak.

Szeretnénk országos hálózatot létrehozni, és Magyarország egész területén könnyen hozzáférhető szolgáltatásokat biztosítani. Ez a fejlesztés egyben megfelelő alapot biztosít flottakártyás ügyfeleink számának további növeléséhez, hiszen esetükben kiemelten fontos, hogy országszerte elérhető közelségben megtalálhatóak legyenek az ORLEN-töltőállomások.

Emellett még több ponton nyitunk Stop.Cafe éttermeket, hogy a hozzánk betérő autósok a tankolás mellett ízletes frissítőket is beszerezhessenek nálunk. Nemzetközi vállalatcsoportként az ORLEN-nél folyamatosak a fejlesztések, amelyek a magyar hálózat működését is segítik, erre remek példák az idén bevezetett, megújult prémium üzemanyagaink.

ORLEN 2

Milyen lépéseket tettek a hazai autósok bizalmának megnyerése érdekében?

A minőségi üzemanyagok és szolgáltatásaink mellett több meglepetéssel is kedveskedtünk a vásárlóinknak már idén is. Több nyereményjátékot indítottunk, az elsőt a hazai Forma-1 nagydíj kapcsán, az ORLEN-kutakon vásárlóink a Magyar Nagydíj hétvégéjére nyerhettek páros belépőket. Ezt követően a nyár végéig 10 darab Vespa Primavera RED 50 típusú robogó is gazdára talált. Az év végén futó nyereményjátékban vásárlóink a napi és heti nyeremények mellett egy vadonatúj Porsche Macanért játszhattak, amit december közepén sorsoltunk ki és a Porsche Inter Auto Hungária segítségével januárban át is adjuk a nyertesnek. Nem titok, hogy szeretnénk 2024-ben is hasonló nyereményekkel meghálálni és tovább erősíteni az autósok bizalmát.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.