Korizz a Budapest Parkban! - február 4-ig varázslatos téli mesevilággal várnak

Jégvilág 5 kredit  Nagy Márton
2024.01.06. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Budapest Park idén több mint kétezer négyzetméteres pályával várja a korizókat.

Immáron harmadik alkalommal tárta nagyra kapuit a Budapest Park Jégvilága - a Ferencvárosi Önkormányzattal együttműködésben létrejött koripálya az első hetekben hatalmas sikerrel startolt. Nem csoda, hiszen káprázatos fényekkel, hatalmas karácsonyfával, igazi hütte hangulattal, különleges étel- és italkínálattal, a legparkosabb zenékkel és nem utolsó sorban a korábbinál még nagyobb koripályával várják a látogatókat. Ezúttal ugyanis több mint kétezer négyzetméteren csúszhatunk, de nem ez az egyetlen újdonság. Ott van például a romantikus mesehíd, ami amellett, hogy beragyogja az egész Parkot, összekötőként is szolgál. Idén ugyanis a nyári évad egyik központi elemével, a körpulttal is találkozhatunk a Jégvilágban, ahol bátran válogathatunk a különleges téli italkínálatból. Ez a pályáról közvetlenül is megközelíthető, de kori nélkül a varázslatos fényhídon át vezethet ide az utunk.

Fotó: Nagy Márton
Fotó: Nagy Márton

A fényárban úszó Budapest Parkba napijeggyel léphetünk be, ami az adott időszakon belül szabadon felhasználható, és a helyszínen vagy online is megvásárolható. Kétféle időszakot különböztetnek meg (normál és kiemelt), ezen belül pedig mi dönthetjük el, hogy mikor szeretnénk beváltani. A normál időszakba a hétfő, kedd, szerda és csütörtöki napok tartoznak, kivétel ez alól az iskolai téli szünet (2023.12.22. és 2024.01.7. között) ideje. Ezúttal is többféle kedvezménnyel készültek, például olcsóbban vásárolhatnak jegyet a pedagógusok, a diákok, a 65 év felettiek, a IX. kerületi lakosok, de lesz bérlet, illetve családi jegy is. A belépés 6 éves kor alatt ingyenes.

Fotó: Nagy Márton
Fotó: Nagy Márton

Rengeteg színes program közül is válogathatunk a korizás mellett - szombatonként közkívánatra visszatér a Retrokert császára, DJ Thomas, aki igazi Jégdiszkóvá varázsolja a Parkot. De természetesen a kicsikre is gondolnak - január 7-én a Pöttömkert téli kistesója, a PöttömParty várja a családokat ügyességi játékokkal és kézműves gyerekprogramokkal. Február 4-ig pedig még számos meglepetéssel készülnek - a programokat érdemes folyamatosan csekkolni a https://www.budapestpark.hu/hu/koripalya oldalon.

Fotó: Nagy Márton
Fotó: Nagy Márton

Ha pedig csak szimplán ünnepi hangulatra vágyunk, akkor is érdemes február 4-ig ellátogatni a Jégvilágba, ahol különleges étel-és italkínálatot is találunk - különféle, néhol egészen extrém meleg frissítőket, illetve a húsos ételek mellett olyan “bundás”, vegetáriánusok számára is tökéletes harapnivalókat, mint a panírozott sajtgolyók vagy a hagymakarika. Az édesszájúak sem maradnak ki a jóból, a fánk mellett újdonságként egy kis mediterrán nyarat is csempésztek az étlapra, ugyanis különleges formában kapható a spanyolok kedvenc desszertje, a churros is.

Fotó: Soós Bertalan
Fotó: Soós Bertalan

Továbbra is kölcsönözhetünk korcsolyát a helyszínen, illetve a kevésbé magabiztos korizóknak biztos támaszt jelenthet a jégpingvin, amelyet szintén bérelhetünk. A backstage nyáron a zenészek kis birodalma, a téli időszakban azonban betekinthetünk a kulisszák mögé, ugyanis 300 főig privát rendezvényeket fogadnak be ezen a helyszínen.

A Jégvilág tehát igazán különleges légkört kínál, ahol a mámoros nyári emlékek találkoznak az új téli élményekkel. A Budapest Park koripályája páratlan karácsonyi hangulattal várja február 4-ig a korizókat.

Minden további részlet és jegyek: https://www.budapestpark.hu/koripalya

Cover fotó: Nagy Márton

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.