Még nyitva van a Napenergia Plusz Program: Vigyázzon, nehogy pórul járjon!

eu-solar napelem illusztracio
2024.01.23. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A szimmetrikus inverterrel sokat bukhat!

A Napenergia Plusz Program keretében akár 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a háztartások napelemre és energiatárolóra. De mindez fabatkát sem ér, ha rossz invertert választ, a pályázat anyagi előnyeit műszaki és gazdasági oldalon elbukhatja.

Elmondjuk, hogy miért.

A pályázatban kizárólag 3 fázisú inverterek telepíthetők. Csakhogy, a piacon kapható három fázisú szimmetrikus inverterek a jelenleg hatályos bruttó elszámolás és a villanyórák mérési módszere miatt hátrányosak.

Mit jelent ez?

A hagyományos, szimmetrikus inverter mindhárom fázison, mindig azonos teljesítményt ad le, akkor is, amikor ezt mi nem szeretnénk. Azokon a fázisokon, ahol nincsen, vagy kevesebb teljesítményre van szükségünk, ott a hagyományos (szimmetrikus) inverter 5 Ft-ért táplálja vissza a hálózatba az energiát.

Ez kifejezetten hátrányos, mert mi 5 Ft-ért adjuk el azt, amiért később 37 vagy akár 70 Ft-ot kell fizetnünk. A napelemes rendszer élettartama alatt egy szimmetrikus inverterrel a pályázó vesztesége a millió forintot is meghaladhatja.

A legfontosabb műszaki paraméter: aszimmetrikus inverter

A pályázatnak nem feltétele, mégis az előzőek miatt kulcskérdés, hogy a jelenlegi bruttó elszámolás miatt olyan modern, úgynevezett aszimmetrikus invertert válasszon, ami képes az egyes fázisokat külön-külön kezelni.

Megkérdeztük Tárai Gábort, az EU-SOLAR Nyrt. vezérigazgató-helyettesét az inverterek fázisaszimmetria képességéről.

Mitől sokkal jobbak az aszimmetrikus inverterek?

Az aszimmetrikus működésű inverterek képesek a fázisokat eltérő módon, a terhelés függvényében táplálni!

Így amikor csak 1 fázison fogyasztunk, a másik 2 fázisról nem történik betáplálás a szolgáltatói hálózatba. Az asszimetrikus inverterek esetén tehát nem veszítjük el a megtermelt energiát azzal, hogy szükségtelenül visszaadjuk azt 5 Ft/kWh áron a szolgáltatónak.

Az ügyfeleknek műszakilag és gazdaságilag is ez a jobb, ez a racionálisabb választás.

Mi az EU-SOLAR-nál a döntést nem bízzuk a véletlenre!

Az aszimmetrikus inverterek talán legjobbikát, a legrégebb óta piacon lévő és a világ legnagyobb lakossági inverter gyártójának, a Magyarországon SuperBrands-díjas Growatt márkának Growatt SPH4000 és SPH5000 inverterét választottuk, amely évek óta bizonyított. A termék műszaki minőségéről sokat elárul, hogy 2022-ben Construma-díjat is nyert.

Mi az ügyfeleinkkel nem kísérletezünk. Nagy körültekintéssel az összes lehetőséget megvizsgálva választottuk ki az a jelenlegi helyzetre legmegfelelőbb terméket.

Most még nem késő az EU-SOLAR korszerű Growatt SPH aszimmetrikus megoldását választani

A beruházás hosszútávú és a pályázat mellett is nagy anyagi terhet ró a családjára. Gondoljon a szeretteire! Az EU-SOLAR családbarát, és a tudásunk szerinti legjobb megoldást ajánljuk Önnek.

Azt javasoljuk, hogy a saját megtakarításának maximalizálása érdekében kifejezetten ügyeljen arra, hogy a választott inverter képes legyen az aszimmetrikus működésre.

Most még akkor se késő váltani, ha már előregisztrált!

Gondoljon a nem várt eseményekre is!

NE hagyja számításon kívül, hogy az EU-SOLAR saját országos szerviz hálózattal rendelkezik, így hosszú távon biztonságban stabilan tudja működtetni a napelemes rendszerét. Válassza az EU-SOLAR modern Growatt SPH aszimmetrikus inverteres megoldását!

Az EU-SOLAR most Smart home előkészítést ad ajándékba, aminek a segítségével a napelemes rendszer termelésével összhangban fog működni 5 kiválasztott konnektora. Ezzel is elősegítve, hogy amikor a nap süt akkor a lehető legtöbb energiát el tudja használni és minél kevesebbet tápláljon vissza 5 Ft-ért.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.