Experimentális, hangszeres-elektronikus és más vagány fúziók A38-on

2024.02.16. 10:28
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Rendhagyó lineuppal nyitja a tavaszi koncertévadot az A38.
1.png
Fotó: Bodnár Dávid

ECHT! - 02.21.

A brüsszeli ECHT! valahol az elektronikus zene és a hip-hop határán mozog. A bandát olyan jazz szakon végzett zenészek alkotják, akik J Dillán nőttek fel, és a legsötétebb beatek útját választották irányul. A műfajra jellemző jam pozitív koncert erősen ajánlott minden, a kevésbé életigenlő dallomkra is fogékony AMOEBA, Jazzbois, Makrohang rajongónak. Az A38-on február 21-én lépnek fel.

Brandt Brauer Frick - 02.23.

A német hangszeres-elektronikus trió elképesztő módon ötvözi a klub és a klasszikus koncertterem világát. Zenéjükben a Kraftwerk minimalizmusa és a Rammstein szenvedélyessége találkozik Steve Reich precizitásával és Meredith Monk szárnyalásával. Sok év után, tavalyi Multi Faith Prayer Room lemezzükkel térnek vissza a Hajóra február 23-án.

Two Lanes - 02.24.

Február 24-én a berlini Two Lanes akusztikus zongorák, analóg szintetizátorok és minimál elektronikus beatek ötvözetével tölti meg az A38 koncerttermét. A zenész családban nevelkedő két testvér különböző zenei utakat járt be, mire egyesítették erejüket. Leo már korán a zongorázás iránt érdeklődött, elmerült Bach, Schumann és Debussy műveiben, majd a New York-i The Juilliard Schoolban folytatta tanulmányait. Rafaelt viszont mindig is lenyűgözték az elektronikus zene lehetőségei. Végtelen órákat töltött azzal, hogy elektronikus produkcióival kísérletezzen. Egy ponton a testvérek rájöttek, hogy képességeik tökéletesen kiegészítik egymást, és létrejött a Two Lanes.

Adana Twins - 02.24.

Február 24-én nemcsak a Two Lanes érkezik Berlinből az A38 Hajóra, hanem a kultikus Watergate is egy egész csapattal. A houseból épp egyre inkább technó duóvá váló, Cercle-t is megjáró Adana Twins, valamint a spanyol születésű, de szintén berlinben aktív Kid Simius hoz egy kis ízelítőt a német főváros világhírű elektronikus zenei életéből.

YIN YIN - 03.08.

A Hollandia legdélibb városából, Maastrichtból származó Yīn Yīn még 2019-ben lépett színre a thai psychrock hatású The Rabbit that Hunts Tigers albummal, amelyet 2022-ben a spirituálisabb és kozmikusabb hangzású The Aquarius követett, majd idén januárban a legújabb Mount Matsu. Már 2022-es albumukat is az A38-on mutatták be itthon, most az új lemezzel is ide térnek vissza egy még nagyobb bulival, a tetőterasz helyett ezúttal a koncertterembe március 8-án.

Forest Swords - 03.16.

Még egy év sem telt el és ismét visszatér Magyarországra az egykor Ninja Tune kiadó gondozásában is alkotó, angol elektronikus producer és előadó Forest Swords. Matthew Barnes experimentális elektronikus szólóprojektje gyakran keveri a digitális elemeket akusztikus hangszerekkel, ezzel sokdimenziós ambient atmoszférát teremtve. Nyári Inotás fellépése óta októberben megjelent legújabb albuma, a Bolted, ami eltér az eddigi ambient, dallamos világtól és visszahozza az első megjelenéseire jellemző diszharmonikusabb white noise szerű hangzást. 2017-es Compassion című albumához képest sokkal sötétebb és feszesebb, tele kísérteties, ködös vokálokkal és torzított ütemekkel. A Forest Swords március 16-án érkezik az A38-ra.

+1 Dolby Atmos bemutató Iamyankkal - 02.25.

Február 25-én Magyarországon először élő Dolby Atmos mix bemutató koncert lesz Iamyankkal a Hajó koncerttermében. Erre az alkalomra egy 7.1.4-es Dolby Atmos rendszerrel egészül ki a Hajó hangtechnikája, amin Yank elementáris élő előadása szólal majd meg a tér minden irányából. Az esemény az A38 Akadémiának pályaorientációs napjával van összekötve, mely keretében a hangosításon túl a világítás és a mozgóképes rögzítés iránt érdeklődők is megismerkedhetnek a szakmával.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.