Ezekkel a profi ASUS routerekkel szintet léphet minden KKV

2024.02.20. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A megfelelő hálózati infrastruktúra kiépítése és karbantartása kritikus fontosságú a kis- és középvállalkozások hatékony működése és versenyképessége szempontjából. Ennek egyik meghatározó eleme lehet a megfelelő router kiválasztása.

A KKV-k számára tervezett routerek jellemzően könnyen telepíthetők és konfigurálhatók, ami jó hír a cégtulajdonosoknak, hiszen így nincs feltétlenül szükség IT-szakemberekre a telepítéshez, de egy jól kiválasztott router a működési költségeket is csökkenti. Emellett az üzleti routerek olyan funkciókat kínálnak, mint a hatékony tűzfalvédelem, a virtuális magánhálózat (VPN) támogatása, a vezeték nélküli kapcsolatok kezelése és a hálózati forgalom menedzselése, amelyek segítségével a vállalkozások hatékonyan és gördülékenyen tudják kezelni hálózatuk biztonságát.

ASUS ExpertWiFi EBM68 & EBR63 1 (1)

Az ASUS nemrégiben két olyan üzleti felhasználású routert is piacra dobott, amely kifejezetten vállalkozások és kisebb irodahelységek számára készült; az ExpertWiFi EBM68-at és az EBR63-at a kis kávézóktól a középvállalkozásokig terjedő kereskedelmi igények kiszolgálására tervezték. Felmerül azonban a kérdés: mi a különbség a két alapvetően üzleti célokra szánt készülék között?

Az ASUS ExpertWiFi EBM68 egy háromsávos AX7800 mesh rendszer, amely alkalmas közepes méretű vállalkozások, illetve többszintes terek ellátásához, például szállodában vagy kiskereskedelmi üzletekben, ezzel szemben az ASUS ExpertWiFi EBR63 egy olyan kétsávos AX3000 üzleti router, amely kávézókhoz, kis irodákhoz, illetve otthoni irodákhoz is alkalmas eszköz.

Bár az ExpertWiFi termékcsalád tagjai különböző igényeket szolgálnak ki, számos közös tulajdonságuk van, amelyek lehetővé teszik a széles körű felhasználást. Ilyen az ASUS Self-Defined Network (SDN) funkció, ami lehetővé teszi, hogy a készülék párhuzamosan 5 vezeték nélküli hozzáférést (SSID) biztosítson, a VLAN támogatás, aminek segítségével elkülönített virtuális hálózatokat rendelhetünk a dolgozókhoz, az ügyfelekhez és a különböző internetre csatlakoztatott gépekhez, ezáltal pedig nagyban emelhetjük az adatbiztonságot és az optimális működést.

Az egyedi ügyfélportálok (guest portal) segítségével márkaspecifikus módon kínálhatnak a vállalkozások egyedi hálózati élményt ügyfeleik számára.

Mindezen látványos funkciók önmagukban azonban mit sem érnének biztonsági támogatás nélkül. Az ExpertWifi EBR63 és az EBM68 egyaránt a legmagasabb fokú VPN protokollokkal van ellátva, mint a L2TP/IPSec, a PPTP, az OpenVPN, vagy a WireGuard. Érdemes megjegyezni az AirProtection Prót is, amelyet az ASUS a Trend Micróval közösen fejlesztett és amely szintén része az ExpertWiFi csomagnak. Ez a szolgáltatás rendkívül komplex kibertámadások elleni védelmet kínál a csatlakoztatott eszközök és rendszerek számára.

EBM68-1 (1)

A rendszerek kezelése is könnyű, az ASUS ExpertWiFi applikáció segítségével gyorsan és kényelmesen kezelhetjük hálózati beállításainkat és rendszereinket. Külön kényelmes lehet, hogy ez az ökoszisztéma arra is lehetőséget biztosít, hogy akár több üzletet és iroda kezelését kapcsoljuk össze egyetlen felhasználó alatt.

És ha már az összekapcsolásnál tartunk: az ASUS üzleti routerei támogatják a díjnyertes AiMesh technológiát, ami lehetővé teszi, hogy akár több routert is összekapcsoljunk egy teljes irodát lefedő mesh wifi hálózat létrehozásához. Az AiMesh hálózatban minden csatlakoztatott router élvezheti a fő router teljes funkcionalitását. Az ASUS ExpertWiFi termékcsalád kompatibilis az összes ASUS AiMesh termékkel, de a támogatott funkciók modelltől függően változhatnak.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.