A Zágrábi Fényfesztivál - amikor a város a fény színpadává válik

2024.02.23. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Zágráb az idei tavasz egyik legizgalmasabb eseményére, a Zágrábi Fényfesztiválra készül!

Kreatív, ötletes, varázslatos és néha egészen szokatlan világítástechnikai berendezések, amelyeket hazai és külföldi művészek készítenek, köztük német, spanyol és szlovák művészek, a városközpontban találják meg helyüket, és a világ minden tájáról érkező látogatók tömegét vonzzák.

Festival svjetla Zagreb 2023 - M. Tomaš (1)

2024. március 20-tól 24-ig Zágráb olyan látványos fényinstallációk, vetítések és animációk színtere lesz, amelyek életre keltik az utcákat, parkokat, tereket és más népszerű helyeket a városban. A Zágrábi Fényfesztivál, amely immár hatodik éve tart, öt napon keresztül olyan módon fogja összekapcsolni a művészetet, a dizájnt, a látványt és az építészeti alkotásokat, amely minden generáció látogatóját elbűvölni fogja.

Festival svjetla Zagreb 2023 - S. Cerić Kovačević (3)

A Zágrábi Fényfesztivál több, mint egy esemény alkalom arra, hogy együtt ünnepeljük a melegebb  és a hosszabb napok érkezését , és egyedülálló módon újra kapcsolatba kerüljünk a várossal. Élvezze a több mint 25 fényinstallációt, fedezze fel a város új részeit, amelyek idén szerepelnek a programban, és tapasztalja meg Zágrábot teljesen új megvilágításban.

A World Wildlife Fund (WWF) nemzetközi nem kormányzati szervezettel együttműködve, amely a vadvilág megőrzésére és az emberi környezeti hatás csökkentésére törekszik, az idei fesztivál különös figyelmet fordít a növény- és állatvilág megőrzésének fontosságára.

Festival svjetla Zagreb 2023 - J. Duval (4)

Az idei fesztivál fő szimbóluma az erdei ciklámen (latinul Cyclamen purpurascens), a klímaváltozás által veszélyeztetett tavaszi növény, amely emlékeztet minket a természeti szépségek és a vadon élő állatok védelmének fontosságára, és arra ösztönöz minket, hogy tegyünk valamit, hogy megőrizzük ezeket az értékeket a jövő generációi számára. A Zágrábi Fényfesztivál támogatja a természet megőrzésének szükségességét és sürgősségét a Föld Órájának globális eseményébe való bevonásával.

Csatlakozzon hozzánk a Zágrábi Fényfesztiválon, és legyen részese ennek az egyedülálló élménynek, amely a képzelet és a varázslat világába szállítja Önt.

Találkozunk Zágráb utcáin!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.