Megfizethető és a csúcskategóriát ostromolja – megérkezett a Redmi Note 13 Pro+ 5G

N16U Moonlight White (1).jpg másolata
2024.03.14. 12:24
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A lenyűgöző megjelenés, a gyönyörű AMOLED kijelző és maximálisan 120Hz-es képfrissítési ráta mellett még számos izgalmat rejt a Redmi Note 13 Pro+ 5G.

A Xiaomi még 2024 elején jelentette be a Redmi Note 13 okostelefon-termékcsalád megjelenését, amely öt új készüléket tartalmaz: a Redmi Note 13 Pro+ 5G-t, a Redmi Note 13 Pro 5G-t, a Redmi Note 13 Pro-t, a Redmi Note 13 5G-t és a Redmi Note 13-at.

A teljes termékcsalád kamerarendszere jelentős fejlesztésen esett át, de a telefonok külső megjelenésén, kijelzőik és processzoraik minőségén is jól látható a szintlépés. Így a Redmi Note 13 termékcsalád még közelebb viszi a középkategóriát a csúcskategóriához, ami egyszerre nyilvánul meg a telefonok tartósságában, a felhasználói élményben és a képalkotó képességekben. De vajon mire képes a termékcsalád sztárja, a Redmi Note 13 Pro+ 5G?

Professzionális fotók könnyedén

A Redmi Note 13 termékcsalád kamerarendszereit úgy alkották meg, illetve fejlesztették tovább, hogy a legkülönfélébb igényeknek képes legyen megfelelni. A Redmi Note 13 Pro+ 5G ultranagy felbontású, 200 megapixeleses kamerát és optikai képstabilizátort (OIS) kapott, hogy soha nem látott részletgazdagsággal tudja megörökíteni a pillanatokat. Így az élmény olyan lesz a felhasználó számára, mintha tényleg csúcskategóriás telefonnal fotózna. Emellett a 2x/4x-es veszteségmentes zoommal még a legtávolabbi pontokat is tűélessé varázsolhatjuk.

A fejlett kamerarendszereket 1/1,4”-os szenzor és továbbfejlesztett képfeldogozás teszi teljessé – ezek garantálják a kimagasló képminőséget még nehéz helyzetekben és rossz fényviszonyok mellett is. A szenzorhoz hatalmas f/1,65-ös rekesznyílás és Tetra pixel (fejlett pixelbinning technológia) társul, hogy a képek akkor is megfelelő megvilágítottságot kapjanak, ha épp nincs elég fény. Az Atomic Layer Deposition (ALD) technológiával ellátott 7P lencsék csökkentik a becsillanást és a kép elhomályosodását.

IMG 20230909 171733.jpg másolata

A Redmi Note 13 Pro+ 5G három objektívvel rendelkezik a hátoldalon: egy, a fentebb is említett 200 megapixeles fő kamerával, egy 8 megapixeles ultraszéles-látószögű kamerával és egy 2 megapixeles makró kamerával. Ehhez járul a 16 megapixeles előlapi szelfikamera. A szoftveres megoldásokra sem lehet panaszunk, hiszen a készüléket a Xiaomi Imaging Engine működteti, így a Redmi Note 13 Pro+ 5G remek választás azok számára, akik ikonikus képeket szeretnének lőni szinte bármilyen helyzetben.

A kijelző, mely tükör a valóságra

A Redmi Note 13 Pro+ 5G 1.5K AMOLED technológiájú, 1800 nit fényerősségű kijelzőjén éles kontrasztokkal, tisztán jelennek meg a képek. A Redmi Note 13 Pro, a Redmi Note 13 5G, és a Redmi Note 13 hasonló részletgazdagsággal mutatja be a képeket az FHD+ felbontású AMOLED kijelzőjén. A folyamatos és akadásmentes görgetés garantált, hiszen a Redmi Note 13 sorozat mindegyike 120 Hz-es AdaptiveSync képfrissítési rátával rendelkezik.

A Redmi Note 13 sorozat, így a Redmi Note 13 Pro+ 5G a TÜV Rheinland tanúsítványát is megszerezte, ami azt garantálja, hogy a kijelző alacsony kékfény-kibocsátású, villódzásmentes és cirkadiánbarát, illetve számos, a szem kímélését szolgáló megoldással rendelkezik, mint amilyen például az olvasó mód. Az új képességek közül kiemelendő, hogy ez az első olyan Redmi Note sorozat, amely már képernyőbe épített ujjlenyomat-érzékelővel is rendelkezik.

IMG 20231212 150736.jpg másolata

Kivételes strapabíróság bárhol, bármikor

A Redmi Note 13 készülékek a műszaki tartalmat és formatervet illetően is megújultak, ezért tartósabbak, strapabíróbbak elődeiknél. A Redmi Note 13 Pro+ 5G kijelzője Corning* Gorilla Glass Victus borítást kapott, hogy még inkább ellenálljon a véletlen leejtésből, karcolódásból adódó sérüléseknek. A kijelzőt úgy fejlesztették tovább, hogy még reszponzívabb legyen, még jobban reagáljon az érintésre, akár esőben is. A Redmi Note 13 Pro+ 5G ráadásul a Redmi készülékcsalád történetében először IP68 szabvány szerint készült, így por és vízálló.

Erősebb processzorok, szupergyors töltés

A Redmi Note 13 sorozat processzorai, teljesítmény tekintetében, a mai élmezőnyhöz tartoznak. Ezeket egészítik ki az erős akkumulátorok - így együttesen garantálják az egész napos, folyamatos készenlétet, még nagy igénybevétel mellett is. A sorozat összes készülékéhez jár töltő is.

A kimagasló teljesítmény részben a 4nm-es gyártástechnológiának köszönhető, amely ugyancsak most debütált a Redmi Note telefonokban. A sorozat legkiemelkedőbb tagját, a Redmi Note 13 Pro+ 5G telefont MediaTek Dimensity 7200-Ultra chipkészlettel és erőteljes 5,000mAh-es akkumulátorral látták el, hogy még a különösen nagy igénybevétel mellett is jól teljesítsen. A készülékhez az iparág legmasszívabb töltője, egy 120 W-os HyperCharge töltő jár, amely mindössze 19 perc alatt tölti a telefont 100 százalékra.

Az egyediség gyönyörködtet

A Redmi Note 13 Pro+ 5G küllemében is felzárkózik az erős belső tartalomhoz. A készülék három lenyűgöző színben érhető el: A klasszikus Moonlight White és Midnight Black színek mellett a különlegesebb színek kedvelő számára igazi kedvenc lehet az Aurora Purple, amely a halvány lila árnyalatokkal ötvözött pasztel színekkel egyedi és ízléses megjelenést biztosít.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.