Itt a várva-várt fordulat az újlakáspiacon – most kell résen lenni!

SR Panorama
2024.03.18. 17:09
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az egyszámjegyűre mérséklődött infláció, a jegybanki enyhítések és az ezek nyomán olcsóbbá váló jelzáloghitelek meghozták a várva-várt fordulatot a fővárosi újlakáspiacon, ahová újra visszatérőben vannak a vevők. Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia számos kedvező ajánlatot kínál azok számára, akik rövid határidőn belül költözhető, új és energiatakarékos otthont vásárolnának.

Tavaly látványosan visszafogták az új- és használtlakás-piaci keresletet a meglóduló inflációval párhuzamosan megemelkedett hitel- és állampapír-kamatok, illetve a bizonytalanabbá vált gazdasági helyzet. Azok ugyanis, akik saját lakhatási célra vásároltak volna, érthető okokból nem akartak belevágni a jócskán megdrágult finanszírozásba, a befektetésben gondolkodók pedig inkább az államkötvények felé fordultak. Ebben az időszakban valóban csak az vásárolt, akinek az élethelyzete miatt – családalapítás és -bővülés, válás stb. – muszáj volt. Ennek azonban úgy tűnik, szerencsére immár vége van. „Ahogyan az elmúlt év végén újra egyszámjegyűre mérséklődött a pénzromlás üteme, és ahogyan beindultak az MNB kamatcsökkentései, úgy tértek vissza a piacra az első fecskék, vagyis azok, akik korábban már tervezték és el is határozták az ingatlanvételt, de a gazdasági helyzet miatt inkább a kivárásra szavaztak” – hívja fel a figyelmet Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

„Ők most kedvező pozícióban vannak, hiszen egyrészt tavaly mindössze 2 százalékkal drágultak az új lakások, vagyis reálértéken – az inflációt is beleszámítva – jelentős csökkenés következett be, másrészt pedig a jelzáloghitelek esetében újra belátható közelségbe került a lélektani határnak számító 6 százalékos kamatszint. Mindemellett arra már nem érdemes számítani, hogy a fejlesztők érdemi árakciókat indítsanak, hiszen az elmúlt évben gyakorlatilag már elmentek a falig, viszont az erősödő kereslet hamar felszívhatja a rendelkezésre álló kínálatot” – húzta alá a szakember.

i6

Azok számára, akik kihasználnák a jelenlegi helyzetet és mihamarabb szeretnék új lakásukat birtokba venni, a Cordia közel 150, hamarosan vagy azonnal költözhető, energiahatékony otthonból álló palettát kínál. Bő egyharmaduk a főváros pesti oldalának egyik legdinamikusabban fejlődő, megújuló kerületében épülő i6 Residence-ben található, amely mindössze 15 perc sétára van a számos vásárlási, szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosító Corvin Sétánytól. A fejlesztés az első lakásukat kereső, akár családos fiatalok mellett kiváló lakhatási lehetőséget nyújt a közeli irodanegyed dolgozóinak és a környéken működő egyetemek hallgatóinak is. Utóbbi egyúttal azt is jelenti, hogy ezek a lakások könnyen kiadhatók, így azok számára is kiváló választást jelentenek, akik befektetési céllal vásárolnának ingatlant. Ez nem minden, hiszen a Cordia most számos lakást kedvezményesen kínál az i6 Residence-ben!

SR Sunlight

Azoknak pedig, akik a város lüktetése helyett inkább a zöldövezetre szavaznak, de közben nem szeretnének lemondani a jó közlekedésről és a színvonalas szolgáltatási környezetről sem, Buda egyik legnépszerűbb lakóparkja, a Sasad Resort lehet az ideális választás. Az ide költözőket tágas és parkosított kertek, szellősen elhelyezett, korszerű és kiemelkedően energiatakarékos épületek várják a Rupp-hegy Természetvédelmi Terület szomszédságában, Újbuda Spanyolrét és Madárhegy negyedeinek találkozásánál. A lakópark két, már elkészült ütemében – a Sasad Resort Panorama és a Sasad Resort Sunlight épületeiben – most több mint 40, azonnal költözhető lakás közül válogathatnak azok, akik színvonalas környezetben felépített új otthonra vágynak. A választék minden élethelyzetre megoldást kínál, hiszen a paletta a 42 négyzetméteres kétszobás, kertkapcsolatos lakásoktól a tágas, négyszobás, 123 négyzetméteres családi otthonokig terjed, amelyeket akár 40 négyzetméterterasz tesz igazán különlegessé.

SR Panorama

A lakópark nem csak zöldövezeti elhelyezkedésének és élhető építészeti koncepciójának köszönhetően számít igazán exkluzívnak, hanem az a kizárólag a lakók által használható, több mint 8.000 négyzetméteren elterülő élménypark miatt is, amely egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget kínál a család minden tagja számára. Mindemellett fontos, hogy a Sasad Resortban elérhető lakások jó része azért is optimális választás a bővülés előtt álló családok számára, mert esetükben igénybe vehető a megújult családtámogatási program részét képező CSOK Plusz.

„Érdemes mielőbb átgondolni az új lakás vásárlására vonatkozó terveket és döntést hozni, hiszen míg tavaly csak igen kis mértékben nőtt a kínálat, addig a múlt év végén megindult a kereslet élénkülése, mindez pedig összességében az elérhető otthonok számának csökkenését idézte elő. Az év második felétől ráadásul várhatóan az állampapír-piacon felszabaduló tőke is megjelenik majd az újlakáspiacon, tovább erősítve a keresleti oldalt” – emelte ki Görög Áron.

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.