Ajkai Dávid és a Xiaomi 14: a kreativitás legendás dimenziói

2024.05.09. 10:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Ajkai Dávid, aki a fotográfia világában alkotói divat és portré fotóiról ismert, a „Legendás alkotás” szlogennel ellátott Xiaomi 14 segítségével vágott neki egy új, kreatív kihívásnak. A végeredmény? Időtlen képek, amelyek nemcsak látványosak, hanem mély mondanivalóval is bírnak a művészi érzékenység és a fejlett a technológia találkozásának köszönhetően.

P3260021 (1)

A Xiaomi 14 nem csupán egy telefon, hanem egy olyan alkotói eszköz, amely a fotográfia világában divat és portré fotóiról ismert Ajkai Dávidnak lehetőséget adott arra, hogy új perspektívákat fedezzen fel és megörökítse a mindennapi pillanatokat. Hiszen, mint mondja, nála mindig az alkotás folyamata van a középpontban.

A készülék három kamerájának köszönhetően, amelyek 14-től 75 mm-ig terjedő fókusztartományt kínálnak, Dávid képes volt elképesztő részletességgel rögzíteni minden egyes képet. A főkamera, egy Leica Summilux lencse, kivételes képminőséget biztosít, míg az ultraszéles objektív lehetővé teszi a különböző vizuális történetek elmesélését.

Dávid számára az értékteremtés és annak fókuszba állítása az egyik legfőbb alkotói szempont, ezt tartotta szem előtt a Xiaomival közös együttműködés során is. Éppen ezért a Xiaomi 14 kompakt kialakítása és könnyű kezelhetősége tökéletesen illik Dávid kreatív folyamataihoz. A 90W HyperCharge gyorstöltési funkcióval a készülék mindig készen áll a következő alkotásra, így a művész egyszer sem maradt le egyetlen inspiráló pillanatról sem. Az elegáns, minimalista telefon három színben – Jade Green, White, Black – kapható, ezek között bárki megtalálhatja művészi érzékenységének megfelelő kivitelt.

N3-Lifestyle shot-Green.png másolata.png

A Xiaomi 14 kiváló fénysűrűsége és dinamikatartománya a legkülönbözőbb környezeti feltételek között is lehetővé teszi a tökéletes felvétel elkészítését. Ajkai Dávid fotográfus a fotókon megjelenő érzésekkel, a játék örömével, valós és képi kontrasztokkal, elemek találkoztatásával igyekezett igazi legendát alkotni. A legendás alkotás számára időtlen, örök, valódi értéket képvisel, párbeszédre hív és ösztönöz a folyamatosan gyorsuló világunkban. A Xiaomi 14-el készült fényképei tehát nem csupán a látványos kompozíciókról szólnak, hanem arról is, hogy miként képes a modern technológia segítségével megörökíteni a pillanat varázsát. Az eredmény? Időtlen képek, amelyek nem csak látványosak, hanem mély mondanivalóval is bírnak. Egy szóval: legendásak.

A „Legendás alkotás” nem csak egy szlogen; ez a filozófia visszatükröződik minden egyes Xiaomi 14-gyel készült képen, amik Ajkai Dávid kezei között örökké váltak. A fotós és a Xiaomi közös munkájának eredménye egy olyan sorozat, amely nem csupán technikai bravúr, hanem lélekkel teli vizuális élmény is egyben.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.