Indul a nyár az A38 Hajón

index a38 majus cover.png
2024.05.10. 16:34
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az A38 Hajó nyári szezonja indul! Májusban és júniusban számos izgalmas programnak ad otthont a Hajó. Kísérteties post-punk ütemekkel, érzelmes alt-pop dallamokkal, desert rock ritmusokkal és a magyar kúltúra diverzitását ünneplő koncertekkel lépünk át a nyárba.

Május 13. - Fotocrime

A transzcendens elektronikus és organikus post-punkról ismert Fotocrime zenéjében Ryan Patterson baritonja találkozik markáns basszusokkal, gitáralapú dallamokkal és pulzáló szintetizátorokkal. Az elmúlt fél évtized során a Fotocrime többször is turnézott az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban és Európában, és felléptek a Roadburn, az Amplifest és az Electric Funeral fesztiválokon is. Ahogy az Artoffact Records-hoz szerződtek negyedik albumukkal, az Accelerateddal, a Fotocrime új területekre merészkedett, ötvözve érzékeny sophisti-pop, synth punk és art rock elemeket.

Május 31. - Jonathan Roy

Jonathan Roy, kanadai énekes-dalszerző gyerekkorában még úgy tűnt, hogy híres hokijátékos apja nyomdokaiba lép majd, azonban rájött, hogy igazi szenvedélye a zenélés. Az iparágban elért korai sikerei ellenére egy önkereső utazásra indult Amerikán keresztül, az önazonosság és művészi kiteljesülés felkutatásának céljából. Los Angelesben letelepedve Roy az óceán mellett találta meg hangját, az érzelmes dallamokat és magába forduló dalszövegeket, amelyekből nyers őszinteség sugárzik. Legutóbbi albumában, a Life Distortionsban, az alt-pop árnyalatok és a mély történetmesélés ötvözetével olyan hangzást hozott létre, amely egyedülállóan sajátja.

Június 2. - Tamikrest

A Szahara szívéből érkező “legnehezebb sivatagi rock" jelzővel illettett Tamikrest, világszerte lenyűgözi a hallgatókat. Kidal forgalmas utcáitól, egészen az ausztrál és az amerikai nemzetközi színpadokig, a Tamikrest tiszteleg Tuareg örökségük előtt, miközben kortárs rock hatásokat is magukba szívva fejlődnek. Tamasheq nyelven nevük jelentése csomópont, kapcsolat, ami tükrözi a zenekar sokszínű származását és egységes célját. A Tamikrest arra törekszik, hogy a Tamasheq költészetet és kultúrát elérhetővé tegye a globális közönség számára. Hipnotikus ritmusokkal, költői szövegekkel és magával ragadó koncertjeikkel a zenekar a világzenei színtér egyik meghatározó erejévé válhat.

Június 4-5. -1Kárpát-medence Fesztivál

Az 1Kárpát-medence Fesztivál idén is a magyar kultúra diverzitását ünnepli a fedélzetén a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eddigi évek hagyományát folytatva június 4 és 5 között számos hazai és határon túli produkció áll a Hajó színpadára. Szarka Tamás és zenekara, a Tudósok, a Boris Kovac trio, Ferenczi György és a Rackajam várja majd a közönséget a koncertteremben és a tetőteraszon.

a38.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.