Műanyagmentes július: rád is számít a SPAR!

20240708 muanyagmentes-julius-Index cover
2024.07.05. 14:06
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Csatlakozz Te is a műanyagmentes júliushoz és csökkentsd a műanyaghulladékok mennyiségét.

A SPAR Magyarország is csatlakozott a műanyagmentes júliushoz, és erre biztatja vásárlóit is. Az egész júliust felölelő szemléletformáló kezdeményezés célja a műanyaghulladék-csökkentés fontosságának tudatosítása.

A hulladékgazdálkodás területén nagy kihívást jelentenek napjainkban a háztartásokban képződő műanyag hulladékok. Ezért a SPAR a hónap első napjától elindította a Műanyagmentes július kampányát, amely az üzletlánc honlapja mellett áruházi plakátokon, közösségi médiafelületeken, szórólapokon, valamint a MySPAR applikációban zajlik július hónapban.

SPAR muanyagmentes 727x409 01-Index cikko

Ennek keretében a SPAR több millió vásárlója mellett a vállalat 14 ezer munkatársát is igyekszik megszólítani olyan hasznos, fenntarthatóságot ösztönző üzenetekkel, amelyek révén munkahelyükön és otthonukban is csökkenteni tudják a keletkező műanyaghulladékon túl, a felhasznált papír és víz mennyiségét. A vállalat a munkatársaiknak biodiverzitással és fenntarthatósággal kapcsolatos előadásokat is szervez, amelyeket visszanézhetővé tesz számukra.

Te is sokat tehetsz a környezetedért

A mindennapi fogyasztói szokásaid átgondolásával, jól tervezett bevásárlással, valamint környezetbarát termékek vásárlásával és használatával Te is sokat tehetsz a konyhádban, háztartásodban a minél kevesebb hulladéktermelés érdekében. Például egy nyári kerti parti szervezésénél sokat tehetsz a környezetedért, ha nem használsz műanyag tányérokat és evőeszközöket, szívószálakat.

Ehhez hasonló hasznos tippeket találsz a SPAR Instagram platformján, ahol a július 4-11 között nyereményjáték is vár: 10 darab 20 ezer forint nyereménykártyát sorsolnak majd ki a játékosok között.

SPAR muanyagmentes 727x409 02-Index cikko

Ne dobd el, váltsd vissza

A kampány részeként a SPAR felhívja a figyelmet az új országos visszaváltási rendszerre, amelynek keretében visszaválthatod a Magyarországon forgalomba kerülő betétdíjas fém, műanyag és üveg italcsomagolásokat maximum 3 literes kiszerelésig. Plusz egy tipp: az eldobható palack helyett használj inkább saját kulacsot!

Újrahasználható zöldség-gyümölcs tasak bomba áron

A gyümölcsfogyasztással nemcsak az egészségedért teszel, de az ökológiai lábnyomodat is csökkented például azáltal, hogy nem használsz műanyag csomagolóanyagot. Válaszd az üzleteinkben is a lédig termékeket!

A SPAR most 99 forintos áron kínálja az újrahasználható, könnyen tisztítható zöldség-gyümölcs tasak csomagot, amelyek rendszeres használatával te is hozzájárulsz a nehezen lebomló műanyag hulladék mennyiségének mérsékléséhez. Ezen kívül az ugyancsak újrahasználható pékség zsákokat ugyancsak használhatod akár zöldségek, gyümölcsök vásárlására is. A műanyag reklámtáskák használata helyett pedig válassz újrahasznosított, többször használatos bevásárlótáskákat!

További fenntarthatósági tartalmakért keresd: www.sparafenntarthatojovoert.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.