Forró műfajok a forró napokra - nyáron is izzít az A38

julius index cover.png
2024.07.09. 00:01 Módosítva: 2024.07.09. 09:39
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Atmoszférikus elektronika, álomszerű kamara-pop, synthpop, desert rock, heavy metál és pszichedelikus zajrock tüzeli fel a Hajó tereit.

Július 11. - Yaima

Az ambient folktronic duót 2014-ben alapította Masaru Higasa multiinstrumentalista producer és Pepper Proud vokalista. A páros a világzene, az elektronikus és az akusztikus hangzás elemeit ötvözi gazdag textúrákkal, éteri dallamokkal és megnyugtató női énekhanggal. A Yaima fundamentuma a mély spiritualitás felfedezése, minden albumuk egy átfogó, transzcendens történet köré épül fel. A produkcióban gyakran különböző kultúrák hangszerei is megszólalnak, mint például a handpan, a didgeridoo és a kora, amelyeket modern ütemekkel és elektronikus elemekkel kombinálnak.

Július 26. - Donna Blue

A Danique van Kesteren és Bart van Dalen alkotta duó hatvanas években gyökerező, noir-romantikus kamara-popzenéje időtlen világba utaztatja hallgatóit. Dalaikat gazdag hangszerelés, groove-os ritmusok és Van Kesteren érzéki énekhangja teszi megkülönböztethetetlenné. A Donna Blue valahol a Nancy & Lee hangulatos westernduettjei, Warhaus melankolikus romantikája és Serge Gainsbourg felcsendülő francia slágerei között lebeg, miközben rengeteg inspirációt merít az obskúrus vintage filmzenékből és a pszichedéliából. A Dark Roses című debütáló albumuk 2022-es megjelenése után 2024-ben az Into the Realm of Love című második lemezükkel turnéznak.

Július 27. - John Maus

A lo-fi, synthpop és kísérleti zene egyedi mixtúrájáról ismert amerikai zenész, énekes és dalszerző zenéjét gyakran retró-futurisztikusnak nevezik a 80-as évek dobgép és szintetizátor alapja miatt. John Maust olyan zenei ikonok inspirálták, mint Syd Barrett, Kurt Cobain és Jim Morrison, valamint a barokk zene. Tudományos fokozatot szerzett filozófia terén az European Graduate School-ban, ami dalszövegeire is hatást gyakorolt, sokszor megjeleníti az egzisztencializmus alaptémáit, ezen belül az emberi léttel, társadalmi konstrukciókkal és a valóság természetével kapcsolatos, intellektuálisan is ösztönző gondolatokkal foglalkozik. Fellépései intenzív előadásmódjáról híresek, amelyeket kimeríthetetlen energia, karizmatikus hang és szenvedélyes mozdulatok jellemeznek.

Július 29. - Brant Bjork

Az amerikai zenész és dalszerző leginkább a desert és a stoner rock műfajokban betöltött meghatározó szerepéről neves. A kaliforniai Palm Desertből származó Bjork először a stoner legenda Kyuss zenekar társalapító-dobosaként szerzett hírnevet. A Kyuss elhagyása után Bjork szólókarrierbe kezdett, amelyben több kritikusok által elismert albumon keresztül mutatta be sajátos, pszichedelikus stílusát. Szólómunkássága mellett Bjork számos más művésszel és zenekarral is együttműködött, mint például az A38-at is már többször megjárt Fu Manchu és a Mondo Generator együttesekkel.

Július 30. - Baroness

A progresszív metál, sludge és hard rock dinamikus fúziójával játszó amerikai együttes egyedi helyet vívott ki magának a metál szférában folyamatos megújulása ellenére is. Diszkográfiájuk, beleértve az olyan kritikailag is elismert albumokat, mint a "Blue Record" és a "Yellow & Green," széles körű hangzási kísérletezést és mély lírai tartalmat mutat be. Annak ellenére, hogy jelentős kihívásokkal kellett szembenézniük, beleértve egy súlyos buszbalesetet 2012-ben, a Baroness továbbra is aktívan pörög a rockzenei szcénában és július 30-án a Hajóra is ellátogat.

Augusztus 5. - A Place to Bury Strangers

A brooklyni Place to Bury Strangers a pszichedelikus zajrock egyik legeredetibb zenekara. A gyökereit a posztpunkban megtaláló trió a gitáros-zajzseni Oliver Ackermann vezérletével egészen rendhagyó szinten olvasztja össze az egyszerre fülszaggató és mégis kiegyensúlyozott torz zajokat az indusztrális rock hangzásvilágának elemeivel. A legelképesztőbb effektek, gerjedések, zúzások és zajok gomolyognak, miközben baljósan zuhognak a dobok, és felettük elszállósan lebeg a visszhangos ének. Az APTBS legendás élő zenekar, vad, intenzív látványvilággal és veszélyes színpadi bohóckodással teli fellépéseiről ismert.

Sunset Raves

Továbbra is folytatódnak a daytime bulik a Hajón: keddtől vasárnapig minden nap különböző elektronikus műfajok búcsúztatják a naplementét és köszöntik az éjszakát. A Tuesday Madness, HØT SPØT, Fine Selection, Friday, Lick the Click!, The House of Bass és a Sunset Breakz tekeri fel a hangerőt júliusban.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.