Így szurkolunk mi – és a legendás vízilabda kapus, Szécsi Zoltán

5585 DIGI nyari olimpia Index cover
2024.07.23. 17:14 Módosítva: 2024.07.23. 17:14
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Vajon az otthon kényelme le tudja nyomni nyilvános közvetítések felfokozottabb hangulatát?

Kérdőívünk szerint az index-olvasók zöme az olimpiát várja nagy érdeklődéssel, de azért szép számmal akadnak olyanok is, akik a nemrég véget ért Labdarúgó-Európa-bajnokságot is otthonuk kényelméből követték. Nem mindenki korlátozza magát kizárólag a tévékészülékekre, a többség tableten és telefonon egyaránt nyomon követi a sportolók küzdelmeit. Habár ehhez nem árt egy nagyobb tévé és akár valamilyen rágcsálnivaló, az index-olvasók zöme a tökéletes internetkapcsolatra szavaz.

Ebben kiváló partner lehet a DIGI, mely nem csak az internetezők igényeit igyekszik kiszolgálni, hanem olyan, társadalmilag fontos feladatokat is felvállal, mint a sport népszerűsítése és támogatása. Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, a DIGI-Eger Vízilabda Klub ügyvezető elnökét kérdeztük szurkolási szokásairól.

- Amint az a szponzori bejelentéskor is elhangzott, az Egri Vízilabda Klub több mint százéves múlttal rendelkezik és igen szép sikereket és eredményeket ért el fennállása alatt. Mit vártok a DIGI támogatásától, miben tud a segítségetekre lenni az együttműködés a napi feladatok és a versenyek tekintetében?

Szécsi Zoltán: A DIGI-vel megkötött szponzori szerződés biztosítja a stabil pénzügyi hátteret 114 éves Klubunk számára. Ennek is köszönhetően meg tudtuk valósítani a Dr. Bárány István sportuszoda sátorfedését, ami így már 12 hónapon keresztül a klubéletünk színtere. Felnőtt csapatainkat újra a nemzetközi színtérre tudtuk pozícionálni, a hölgyeknél hazai színtéren érmeket remélünk. Stabil utánpótlásnevelésünknek köszönhetően folyamatosan szerepel egri nevelésű játékos felnőtt- és utánpótlás-válogatottjainkban. Az idei olimpiai csapatban várhatóan legalább három egri nevelésű vízilabdázó szerepel majd.

5585 DIGI nyari olimpia Index GIGA 727x409px v2

- Már látható az a 30 másodperces reklámszpot a tévében, amiben a szintén sportági legenda és olimpikon Biros Péterrel együtt szerepeltek. Nem először kellett kamera elé állnotok, vagyis ebben az esetben inkább ülnötök, a rutin minden bizonnyal megvolt már korábbról. Hogyan zajlott a forgatás, mennyi idő alatt vettétek fel, mennyire volt kötött a „koreográfia”, és tudtatok felszabadultan nevetni?

Szécsi Zoltán: A felvétel nagyon profi volt, a jó hangulat megtartása mellett. Hiába a rutin, egy kicsit mindig izgulunk, így volt ez most is. Ezért kellett egy kis utószinkron, mert a képi felvételeknél félénk volt a hangunk.

- Mentek az olimpiára, vagy itthonról követitek az eseményeket?

Szécsi Zoltán: Még képlékeny, hogy mikor tudunk a párizsi olimpiára kiutazni, de az a cél, hogy legkésőbb a döntőkre magyar zászlókkal érkezzünk.

- Milyen élőben az olimpiai hangulat, mennyit számít és milyen érzés, amikor a lelátókról a magyar szurkolók élőben bíztatják a csapatot?

Szécsi Zoltán: Nagyon jó érzés, rengeteg rejtett energiát tud mozgósítani egy sportolóban. Athénban, amikor elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat, velünk együtt kapott erőre a magyar tábor, és lettek egyre hangosabbak. Így pont a dráma végére hágott tetőfokára a hangulat. Kapott gólnál nyomasztó a csend, pedig ilyenkor volna igazán fontos a közönség támogatása, hogy akkor is hangosan szurkoljunk, ha éppen hátrányban a csapat, vagy ha kaptunk egy gólt.

- A párizsi olimpiára készülő női válogatott tizenhatos keret tagjai között ott van a DIGI-Eger két játékosa, Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca is. Milyen jótanáccsal indítjátok útjára a két fiatal tehetséget?

Szécsi Zoltán: Mindkettőjüknek van már olimpiai rutinja, ilyenkor sok újat már nem lehet mondani egy sportolónak. Csak annyit, hogy hiszünk bennük és büszkék vagyunk rájuk – eredménytől függetlenül.

- Amikor tévén/kivetítőn néztek egy-egy meccset vagy sporteseményt, akkor hogyan szurkoltok? Csendesen vagy átélve a hangulatot, családdal vagy baráti körrel, otthonról vagy egy szórakozóhelyen követitek a közvetítést?

Szécsi Zoltán: Hogyan szurkolunk? Hát, NAGYON! Én a legrosszabb szurkolók közé tartozom, nagyon izgulok és ezt nassolásba fojtom. Kiabálva örülök a jó dolgoknak és vállalhatatlan módon szidom, aki hibázik. Természetesen minden bíró ellenünk csal, és minden minket sújtó ítélet igazságtalan.

- Az olimpia után gyakorlatilag szinte azonnal kezdődik a 2024/2025-ös bajnokság. Milyen várakozásokkal készültök a bajnokságra, milyen célokat fogalmaztatok meg?

Szécsi Zoltán: Férfiaknál még zajlik a csapatkeresés, valahol a 7-8. helyet célozzuk azzal, hogy a fiataljaink fejlődjenek. A hölgyeknél ismét érem a cél, és azon belül legyen minél szebben csillogó!

Ha ti is otthonról követitek az olimpia eseményeit, akkor a stabil tévé- és internetcsomag elengedhetetlen, hogy ne maradjatok le egyetlen fontos pillanatról sem. Ebben nyújt most segítséget a DIGI nyári ajánlatával, hiszen a 2024. július 31-ig együttesen megrendelt gigabites internetcsomag, tévé- és telefonelőfizetés esetén, a TV-szolgáltatás havidíját 2024. augusztus 31-ig elengedi a szolgáltató. Ekkora sávszélesség pedig akár egyszerre több készüléken is lehetővé teszi a nagyfelbontású közvetítéseken való szurkolást. Az ajánlat a 2024. július 31-ig történő megrendelésekre vonatkozik, további feltételek és részletek a digi.hu oldalon.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.