ASUS ProArt P16: Az alkotók tökéletes társa

16 9 thumbnail
2024.08.01. 11:21
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az ASUS ProArt P16 nem csupán egy laptop, hanem egy teljes értékű kreatív stúdió, amelyet kifejezetten azoknak terveztek, akik a legmagasabb színvonalú eredményekre törekednek. Legyen szó grafikus tervezőről, videószerkesztőről, 3D-s modellezőről vagy éppen utazó tartalomgyártóról, az ASUS ProArt család legújabb zászlóshajója minden igényt kielégít.

Ahogy a digitális alkotás határait feszegetjük, nyilvánvaló, hogy az általunk használt hardvernek lépést kell tartaniuk. Az új AMD Ryzen AI 9 HX 370 processzorral felszerelve a ProArt P16 olyan feladatokat is könnyedén elvégez, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak egy valóban hordozható eszközön, mely mindössze 1,85kg és alig 1,5cm vékony. Az NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU-val a ProArt P16 olyan grafikai teljesítményt nyújt, amely a legigényesebb 3D-s alkalmazásokhoz és játékokhoz is elegendő. Mindehhez villámgyors SSD és 64GB memória társul a különleges, Nano Black bevonattal rendelkező laptopban. Ez nem csak egy szín, hanem egy egyedi ASUS megoldás, mely eloxálási eljárással nano-mikroporózus szerkezetet hoz létre, amely aktív szilángyantával és fluormódosított csoportokkal integrálva minimalizálja a tükröződéseket, ellenáll a foltoknak és taszítja az ujjlenyomatokat.

kep1

Az ASUS ProArt P16 16 hüvelykes, 4K felbontású ASUS Lumina OLED kijelzője olyan vizuális élményt nyújt, amely minden képkockát életre kelt. Az élethű színek, a mély feketék és a széles betekintési szög ideálisak a fényképek és videók szerkesztéséhez, valamint a részletes grafikák megtekintéséhez, készítéséhez. A Pantone-hitelesítés, és a DisplayHDR TM True Black 500, valamint Dolby Vision szabványoknak való megfelelés garantálja az ipari szabványos színhűséget. Számunkra pedig azt jelenti, hogy a tartalmakat azonnal elkészíthetjük, prezentálhatjuk és élvezhetjük a laptop saját kijelzőjén, anélkül, hogy külső monitort kellene magunkkal vinniük. Az ASUS régóta ismert innovatív funkcióiról, és a ProArt P16 szintén nem okoz csalódást. Az ASUS DialPad egy intuitív, érintésen alapuló vezérlőfelület. Ez a virtuális tárcsa, amely szinte észrevétlenül simul az érintőpadba, precíz irányítást biztosít különböző szoftverfunkciók felett. A Photoshopban az ecsetméretek állításától kezdve a Premiere Pro videó idővonalon való görgetésig a DialPad kézzel fogható, hatékony módot kínál kedvenc kreatív alkalmazásaid kezelésére.

Az ASUS ProArt szoftvercsomagjának köszönhetően az új ProArt P16 még hatékonyabbá teszi a kreatív munkát. A ProArt Creator Hub egy központi platform, amely összefogja az összes kreatív alkalmazást, így gyorsan és egyszerűen válthatunk az egyik feladatról a másikra és saját igényeinkre hangolhatjuk a laptopot, illetve a kedvenc alkalmazásainkat. A MuseTree egy friss, új módját kínálja az inspirációkeresésnek. Egyedi kulcsszavak alapján varázsol elénk egy ötlettérképet, melyhez a mesterséges intelligencia vizuális támogatást is nyújt, hiszen képekkel társítja azokat. Az ötlettérképen később különböző koncepciókat vegyíthetünk, amíg meg nem találjuk a számunkra ideális képet, képsorozatot, vagy csak szimplán a szükséges inspirációt egy teljesen saját munkához.

kep2

A StoryCube segítségével pedig könnyedén rendszerezhetjük a digitális tartalmainkat, így még több idő fordítható a kreativitás kifejezésére. Kezdve a 4K videószerkesztésétől egy balinéz strandon, a fényképek retusálásáig egy New York-i kávézóban, ez a laptop lehetővé teszi az alkotók számára, hogy bárhol dolgozhassanak, ahol az inspiráció éri őket. A mesterséges intelligencia beépítésével a ProArt P16 új dimenziót nyit a kreatív munkában, akár internetkapcsolat nélkül, közvetlenül a gép számítási teljesítményére támaszkodva. Az AI-alapú zajszűrés, a képgenerálás és a mindig kéznél lévő Copilot asszisztens olyan funkciók, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a mindennapjainkat.

A gyakran úton lévő tartalomkészítők értékelni fogják a laptop robusztus építési minőségét, amit azzal is megerősít, hogy meghaladja a szigorú MIL-STD 810H katonai szabvány követelményeit. Az újdonság kiállja az ütődések, a homok, a por, és az akár 95%-os relatív páratartalom kíméletlen próbatételét dzsungel szívében. Máskor pedig az akár -32 fokos havas Alpokban és síközpontokban is ott lesz, amikor rögtön a pihenőben megvágnád életed első snowboard videóját vagy ellenőriznéd a képeket egy professzionális forgatáson. Ráadásul az átfogó portválasztékával, beleértve a Thunderbolt 4-et, USB-A-t, HDMI-t és SD-kártyaolvasót, soha nem kell majd adapter után kapkodnunk.

Az ASUS ProArt P16 egy olyan laptop, amely minden elvárást felülmúl. A kiváló teljesítmény, a lenyűgöző kijelző, az egyedi szoftverek és a mesterséges intelligencia képességek kombinációja egy olyan eszközt eredményezett, amely tökéletes választás a kreatív szakemberek és az utazó tartalomgyártók számára. Az ASUS ProArt P16 több, mint egy egyszerű laptop – kreatív partner, amely segít életre kelteni víziódat. Az újdonság már megvásárolható a hivatalos ASUS online márkaboltban.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.