Így fűts okosan idén ősztől!

Samsung EHS Mono R290  hőszivattyú  Index cover
2024.10.17. 00:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az okosotthonok nem a jövő álmai, hanem a jelen komfortos és fenntartható megoldásai. A mindennapi életünket is kényelmesebbé tehetik, hiszen a technológia segítségével könnyebben és tudatosabban irányíthatjuk otthonaink működését.

A Samsung EHS Mono R290 hőszivattyú  rendszerei nemcsak hatékonyak és csendesek, hanem az energiatakarékosságot is támogatják. Minden apró részlet számít – még egy foknyi hőmérsékletkülönbség is meghatározhatja, hogyan érezzük magunkat otthonunkban.

Az otthonunk melege csendesen körbevesz

Ahogy az ősz beköszöntével a hűvös esték gyakoribbá válnak, az otthon kényelme és a megfelelő fűtési rendszer fontossága egyre nő. Az energiatakarékos és csendes működésű Samsung EHS Mono R290 hőszivattyúval biztosíthatjuk, hogy otthonunk a legkényelmesebb hely legyen a hideg hónapokban. Innovatív zajcsökkentő technológiák kombinációja gondoskodik arról, hogy a fűtés szinte észrevétlenül dolgozzon, és semmi se zavarhassa meg a pihenésünket. Ilyen például a kültéri egység kétrétegű hangszigetelése [1], amely hatékonyan képes blokkolni és elnyelni a kompresszor által keltett zajokat és vibrációt. Ennek köszönhetően az EHS Mono R290 4 fokozatú csendes üzemmódjával akár 35 dB(A) zajszint mellett is képes működni [2].

Samsung EHS Mono R290  hőszivattyú 2

SmartThings: távvezérlés egyetlen érintéssel

Az otthoni kényelem nem ér véget a kellemes hőmérséklettel – egy okosotthon egyik legnagyobb előnye az, hogy szinte bármikor, bárhonnan irányíthatjuk, felügyelhetjük eszközeink működését. A Samsung EHS hőszivattyú rendszerei zökkenőmentesen integrálhatók a SmartThings [3] ökoszisztémába, amely lehetővé teszi, hogy applikáción keresztül mobiltelefonunkról, táblagépünkről, vagy akár tévékészülékeinkről vezéreljük a lakásunk fűtését. A felhőalapú távfelügyelet révén automatikusan szabályozhatjuk a hőmérsékletet, figyelhetjük a készülékünk energiafelhasználást, és optimalizálhatjuk a beállításokat – mindezt egyszerűen, a mobiltelefonunkról, így az otthonunk mindig az aktuális igényeinkhez igazodhat. Akár munkából hazafelé menet szeretnénk a már fűtött lakásba hazaérni, vagy utazás közben jut eszünkbe, hogy elfelejtettük kikapcsolni a fűtést, ezeket a SmartThings segítségével könnyedén megtehetjük, bárhonnan, egyetlen érintéssel.

Samsung EHS Mono R290  hőszivattyú 3

Energiatakarékosság ma, tudatosabb jövő holnap

A Samsung EHS hőszivattyú rendszereket úgy tervezték, hogy minimális energiafelhasználással maximális hatékonyságot nyújthassanak, így segíthetnek csökkenteni a környezeti terhelést. Az intelligens vezérlési lehetőségek, mint például a SmartThings Energy – a SmartThings okosotthon vezérlési platform energiagazdálkodási rendszere – lehetővé teszik az energiafelhasználás nyomon követését, vagy akár automatikus energiatakarékos üzemmódok beállítását is. Az AI Energy [4] üzemmód használatával a berendezés egy mesterséges intelligencia alapú szabályzással, a felhasználói szokásokról szerzett minta alapján optimalizálhatja az energiafelhasználásunkat, illetve csökkenheti a fogyasztásunkat [5]. Az ilyen megoldások nemcsak a fűtésszámlát csökkenthetik, hanem hosszú távon hozzájárulhatnak a fenntarthatóbb jövő kialakításához. Minden fok számít – a Samsung EHS Mono R290 hőszivattyúval nemcsak a mindennapokat tehetjük kényelmesebbé, hanem okos és felelős döntést is hozhatunk.

Samsung EHS Mono R290  hőszivattyú 4

[1] A hőszivattyú kültéri egysége szabadalmaztatott Groove Grid Felt filcbetétes kialakítással (szabadalom száma: P2022-0012826) ellátott kétrétegű hangszigetelő rendszerrel rendelkezik.

[2] Az EHS Mono R290 kültéri egységek belső tesztjei alapján. A zajszint mérése a kültéri egység elülső oldalától 3 m-re, visszhangmentes szobában, 7 °C külső hőmérséklet mellett történik. Az eredmények a környezeti feltételek és az egyéni felhasználási mód függvényében eltérhetnek.

[3] Android és iOS eszközökön is elérhető. Használatához Wi-Fi kapcsolat és Samsung felhasználói fiók szükséges. Az EHS egység külön Wi-Fi-készletet (MIM-H04N) is igényelhet.

[4] A SmartThings AI Energy energiagazdálkodási üzemmód, amikor a végfelhasználó használja, lehetőséget biztosít, hogy (ismétlődő) felhasználói szokások alapján energiát és/vagy költségeket takarítson meg használati melegvíz-felhasználásával kapcsolatban. Ehhez az üzemmódhoz a rendszerrel kompatibilis Samsung ClimateHub beltéri egység szükséges.

[5] A megtakarításra vonatkozó adatok becslések. A tényleges megtakarítás mértéke többek között az egyedi használati szokásoktól, a villamosenergia árszabásától, és egyéb felhasználási körülményektől függ. Az AI Energy energiagazdálkodási üzemmód befolyásolhatja a termék teljesítményét. A végfelhasználó bármikor kikapcsolhatja az AI Energy üzemmódot.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.