5 dolog, ami miatt biztonságosabb a felhő, mint a helyi szolgáltatások

2012.03.26. 10:21 Módosítva: 2012.03.26. 10:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Nézzük meg pontról pontra azt, hogy mik azok a konkrétumok, amik miatt biztonságosabb a felhő, mint a helyi megoldások.

1.    Adatbiztonság

Az adatok a felhőben egyszerre mindig és mindenhonnan hozzáférhetők, ugyanakkor egyszerre vannak minden eddiginél jobban védve is: az egyes szolgáltatásokhoz kapcsolódóan minden be- és kilépést, műveletet regisztrál a rendszer, tehát semmilyen adat, vagy hozzáférés nem marad ellenőrizetlenül. Mindezek mellett az egyes adatok automatikusan többszörösen vannak archiválva, melynek köszönhetően a felhőben nem ismerik az elveszett adat, fájlok, emailek fogalmát.

2.    Fizikai biztonság
A felhőben tárolt adatok olyan katonai bunkerekhez hasonlító szerverparkokban vannak, melyekhez szinte lehetetlen fizikailag hozzáférni. A maximális biztonság érdekében a felhőben tárolt adatainkat többi ilyen szerverparkban van archiválva, hogy egy-egy esetleges hálózati, vagy hardver probléma esetén a másodperc töredéke alatt átvegye az egyik gép helyét a másik, és ebből mi, mint felhasználók soha, semmit ne érezzünk.

3.    Emberi faktor
Miután szinte egyáltalán nem hozzáférhetők a hardverek, amiken a céges adataink vannak, illetve azokat sok esetben professzionális csapat felügyeli, így az is kizárt, hogy egy-egy nem kellően megalapozott döntés következtében leálljon, vagy szüneteljen bármilyen szolgáltatás a jövőben.

4.    Hardver jogosultság kezelés
Azzal, hogy minden, mindenhonnan elérhető magával hozza azt is, hogy meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy központilag szabályozhassuk az egyes eszközállomány hozzáférési jogosultságait annak érdekében, hogy egy-egy elveszített mobillal ne veszítsük el cégünk adatai feletti rendelkezésünket: pár kattintás és máris eltűnnek az adatok az adott készülékről.

5.    Szoftveres jogosultság kezelés
Az eszközökön túl az egyes vállalati alkalmazásokon keresztüli, illetve azokon belüli jogosultságkezelés is kulcstényező lehet egy cégnél: a felhőben mind szolgáltatás, mind pedig azokon belüli egyedi szinteken szabályozható az, hogy melyik munkatárs, mihez férhet hozzá, módosíthat, törölhet, stb.

*A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.