Önnek a fájlhoz nincs hozzáférése

2012.03.26. 09:52 Módosítva: 2012.03.26. 10:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A felhő-alapú szolgáltatásokkal minden eddiginél egyszerűbben és jobban kezelhetők a felhasználói jogosultságok.

A felhőszolgáltatások amellett, hogy helytől és időtől függetlenül engednek hozzáférést a vállalati email fiókhoz, naptárhoz, fájlokhoz és egyéb alkalmazásokhoz, teljes mértékben testre szabhatók az egyes jogosultságokat illetően is.

Az egyes szerződés sablonoktól kezdve, a teljes céges dokumentumtárig ma több millió olyan vállalati bizalmas, illetve kevésbé bizalmas állomány található különféle szervereken, melyekhez sokszor a felsővezetéstől kezdve az összes munkatárs hozzáfér. Jobb esetben. Sokan ugyanis a régi, elavult helyi szerveren tárolt adatoknak köszönhetően az egyes fájlokat csak a cég telephelyén belül érik el, melynek köszönhetően bizony sokszor pendrive-on, vagy az otthoni gépen végzik az egyes fontosabb papírok.

Egy-egy elveszített külső meghajtó, vagy rossz kezekbe került szerződés bizony komoly károkat bír okozni a cégnek mind üzleti, mind emberi erőforrás vonalon. Nem minden tartozik mindenkire, ezzel – demokrácia ide vagy oda - minden vállalatvezető tisztában van. Na de hogyan oldható ez meg a hétköznapokban?

A felhőszolgáltatásokban, amellett, hogy segítségükkel bárhonnan elérhetővé válnak az egyes céges dokumentumok, több szinten differenciálhatók a jogosultságok. Egyrészről alkalmazás-szinten beállíthatók, hogy egyes szolgáltatásokat milyen beosztottak, csoportok tudnak megnyitni, másrészről az egyes szolgáltatásokon belül is van lehetőség az egyes vállalati információk megkülönböztetésére annak érdekében, hogy mindenki azt lássa, ami közvetlenül rá tartozik. Ezek mellett a hozzáférhetőség hardver oldalon is szabályozható: a felhőből pár kattintással engedélyezhetünk, vagy éppen egy lopást, elveszítést követően korlátozhatunk egy-egy laptopot, vagy mobiltelefont annak érdekében, hogy azokról éppen elérhetők legyen a céges felhőszolgáltatások, vagy éppen letiltsuk azt.

*A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.

 
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.