Új lézer a szemműtéthez

2005.03.21. 09:15
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Jobb látást, pontosabb műtétet, minimális mellékhatást biztosít az egyik legmodernebb lézeres berendezés, amelyet szemkorrekciós műtétekhez használnak - Magyarországon először - a Focus Medical központban. A berendezés feltalálója és kifejlesztője is magyar szakember.

Ebben a hónapban érkezik Magyarországra, a margitszigeti Focus Medical Micro-szemsebészeti és Lézer Központba az egyik legmodernebb szemkorrekciós beavatkozást végző lézeres berendezés: az IntraLase (Pulsion FS) femtosecundumos lézer. A szemészeti műtétek során használható speciális lézerrel még jobb eredményekkel, még pontosabban, minimális mellékhatással, kevesebb fájdalommal, gyorsabb gyógyulással végezhetők a szemkorrekciós műtétek. A femtosecundumos lézert Juhász Tibor az Egyesült Államokban élő magyar fizikus, a Bolyai-díjas Bor Zsolt professzor egykori tanítványa fejlesztette ki. Az USA-ban a lézer öt éve kapott hivatalos engedélyt (FDA) a gyógyításban való használatra. Az eljárás kifejlesztésében meghatározó szerepe volt a Focus Medical lézeres csoportvezető főorvosának, a nemzetközileg is elismert Ratkay Imolának, aki az IntraLASIK eljárással elsőként operált.

A főorvos 1997-ben először állatkísérleteket végzett az USA-ban a lézerrel, majd később ő alkalmazta a világon először a femtosecundumos lézert emberi szemeken a budapesti intézetben. Az eljárással rövidlátást, távollátást, szemtengely ferdülést lehet kezelni, szaruhártyát lehet átültetni sokkal hatékonyabban, mint az eddig használt lézeres beavatkozásokkal. - A femtosecundumos lézer az eddigi eljárásoknál a kést, illetve a szikét helyettesíti - mondta Ratkay Imola szemészorvos. - Ezzel a speciális lézerrel egyedülálló módon készíthető el a szaruhártya lebeny. A műtét során a lézert számítógép vezérli, így a nagy pontosságot igénylő beavatkozás könnyebben elvégezhető, mint a korábbi eljárásokkal. A betegek gyorsabban gyógyulnak, nem szárad ki a szemük, nem zavarja őket a fény a műtét után - magyarázta Ratkay doktornő. - Ezt az eljárást vékonyabb szaruhártya esetén is lehet alkalmazni, és olyan pácienseknél is, akiknél eddig nem használhattak lézeres szemkorrekciót.

A szemorvos elmondta, a műtét után nem károsodik a szem hámszövete, ezért kevesebb a fájdalom, és az idegregeneráció is gyorsabb. A pár percig tartó műtétet ambulánsan végzik, a páciens a beavatkozást követően még aznap hazamehet. A klinikai adatok szerint a műtét után a betegek jobban látnak, mint más operációt követően. Az IntraLasik eljárás nagyon népszerű világviszonylatban, a szemkorrekciós műtétekhez a páciensek többsége ezt a módszert választja. Az IntraLasiket több százezer páciensen alkalmazták már sikerrel. (www.intralasik.hu)

Alkalmazott eljárások:

  • Szemészeti szűrővizsgálat
  • LASIK, excimer lézeres eljárás a rövidlátás korrigálására
  • A távollátás lézeres kezelése
  • Lencsebeültetés
  • Kancsalság ellenes beavatkozások
  • Szürke hályog eltávolítás
  • Szemhéjplasztika
  • Nemzetközi kutatások, fejlesztések

Hívja Ön is a Focus Medical Margitszigetet a Danubius Thermal Hotel épületében az 1/450-3333-as vagy az 1/889-4901-es telefonszámok bármelyikén és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Focus Medical Margitsziget
1138 Budapest
Danubius Thermal Hotel Margitsziget
Tel: 450-3333, 889-4901, Fax: 450-3331
E-mail: info@focusmed.hu
www.focusmed.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.