Ősszel mobilhálózati hozzáférést biztosító e-bookkal bővülhet a T-Mobile és a T-Home kínálata

2010.06.21. 10:33 Módosítva: 2010.06.21. 10:35
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Magyar Telekom és az eKönyv Magyarország Kft. az Ünnepi könyvhét alkalmából megállapodást írtak alá arról, hogy az elektronikus könyvvásárlást biztosító txtr platform és a néhány hónapon belül bevezetésre kerülő txtr 6” olvasóval a T-Mobile előfizetői mobilhálózaton keresztül közvetlenül vásárolhassanak majd e-könyveket a www.ekonyv.hu oldalról. A mobilkapcsolat előnye, hogy kényelmesen, magáról az e-bookról böngészhető az ekonyv.hu webáruház, és akár a Balaton partján vagy a metrón ülve is megvásárolhatók az elektronikus olvasnivalók.

Tavaly év végén a T-Home és a T-Mobile kísérleti jelleggel e-bookot hozott forgalomba, amely internet-előfizetéssel akár 12 havi kamatmentes részletre is megvásárolható volt. A készülék sikere visszaigazolta azokat a várakozásokat, amelyek a nemzetközi trendekkel összhangban a digitális tartalomfogyasztás gyors magyarországi térnyerését valószínűsítik. Az elektronikus könyvek piaca gyors ütemben bővül, a Harper Collins kiadó prognózisa szerint 2020-ra minden eladott könyv fele már digitális lesz. A Magyar Telekom képernyővállalatként elkötelezett minden olyan megoldással kapcsolatban, ami a korszerű hálózat és eszközök révén megkönnyíti az információkhoz és tartalmakhoz való hozzáférést, otthon és azon kívül is.

Az elektronikus könyvek kereskedelmi előnye a gyors hozzáférésben, az egyszerűbb logisztikában és a készletmentes forgalmazásban rejlik. A felhasználó számára pedig minden eddiginél kényelmesebb lesz a vásárlás, otthon vagy akár a vonaton is megvehetők az e-könyvek. Ráadásul az e-könyvekből számítógépen vagy az e-book memóriájában akár több ezer is tárolható, és a teljes e-könyvtár magunkkal vihető.

Az online könyvértékesítésben meghatározó szerepet játszó Bookline.hu Nyrt., valamint a Líra Könyv Zrt. által alapított eKönyv Magyarország Kft. és a Magyar Telekom megállapodása alapján a T-Mobile és T-Home kínálatában néhány hónapon belül elérhető lesz a txtr e-book 6”-os verziója, amely SIM kártyával és GPRS/EDGE hozzáféréssel mobilhálózaton keresztüli e-könyvvásárlást biztosít majd. A DRM által védett elektronikus könyvek a txtr platformon keresztül közvetlenül a txtr 6” e-könyvolvasóra, iPhone-ra vagy iPad-re, androidos mobiltelefonokra, számítógépre vagy egyéb, a txtr platform elérésére alkalmas eszközre tölthetők le.  A txtr 6” e-book előnye, hogy a felhasználó a beépített SIM kártyának köszönhetően szabadon, vezeték nélkül csatlakozhat az ekonyv.hu webáruházhoz, ott vásárolhat, és a megvásárolt könyvet azonnal letöltheti a könyvolvasóra. További előny, hogy a könyvek a nyomtatott változathoz képest akár 30%-kal olcsóbban vehetők meg elektronikus formában. Esterházy Péter Esti című, az Ünnepi Könyvhét alkalmából megjelenő új kötete pl. 2490 Ft-ért tölthető le a www.ekonyv.hu oldalról. Emellett a T-Mobile közötti megállapodás értelmében a mobilkapcsolat használatáért az ügyfelet semmilyen költség nem terheli. A megvásárolt könyvek, újságok és dokumentumok ellenértéke szintén elektronikus úton, bankkártyás fizetéssel egyenlíthető ki. Az így kialakított üzleti modell keretében, a txtr platformmal akár, periodikák, könyvsorozatok és napilapok is elérhetők lesznek elektronikus formában.

A várhatóan ősszel forgalomba kerülő txtr 6” e-book 600x800 pixeles felbontású, speciális e-ink Vizplex szürkeárnyalatos kijelzővel kerül forgalomba, amely a papírhoz hasonló megjelenést biztosít a tartalom (HTML, ePUB, PDF, office, képek) megtekintésekor. A mindössze 300 grammos készülék magyar nyelvű menüvel, Linux alapú szoftverrel, 128 MB-os memóriával kerül forgalomba, és a memória legfeljebb 8 GB-os microSD kártyákkal bővíthető (ekkora kártyán kb. 6000 e-könyv tárolható). A készülék USB-n keresztül számítógéphez csatlakoztatható, emellett GPRS/EDGE kapcsolaton keresztül vezeték nélkül is kényelmes vásárlást és letöltést kínál.

http://www.youtube.com/watch?v=q2uoIOx0f1Q&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=Ho8347axlts&feature=related

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.