Gerzson
-3 °C
3 °C

Pisztollyal verekedett az örmény kultuszminiszter

2006.01.04. 21:31
Pisztollyal ütlegelte az örmény kormánynak az ügyintézés vontatottságát nehezményező kulturális minisztere szerdán a helyi elektromos művek két alkalmazottját.

Ovik Oveján valamivel dél előtt hívta föl az elektromosműveket, mert egy elektromos vezeték meghibásodása miatt kimaradt az áram a lakásában.

A tárcavezető telefonon összevitatkozott az ügyintézővel. A vita odaáig fajult, hogy Oveján lecsapta a telefont, és fia, valamint több barátja társaságában behajtott az elektromos művek ügyfélszolgálatához, ahol a társaság pisztolyaggyal agyba-főbe vert két alkalmazottat.

Egy szemtanú beszámolója szerint az ügyfélszolgálat közölte a miniszterrel, hogy egy szerelőcsapat már dolgozik a hiba kijavításán. A szemtanú szerint a miniszter és társai ittasak voltak.

Az ügyintézők kórházi ápolásra szorultak. A lakásban fél óra múlva ismét volt áram, de a miniszter ellen rendőrségi vizsgálat indult.

Ovik Oveján az Orinats Erkir párt tagja, aminek vezetője az örmény parlament elnöke. A párt számos miniszteri poszttal rendelkezik a kormányban, Oveján a második kulturális miniszterük.

Az örmény politika világa nem mentes az ilyesféle erőszaktól: tavaly szeptemberben egy kisebb település polgármesterét tartóztatták le, mert azzal vádolták, lövöldözött, majd megölte a helyi erőmű vezetőjét. A polgármestert később újraválasztották annak ellenére, hogy börtönben is ült.