Szilárda
-4 °C
3 °C

A kampányfelelős feleségét dugta a polgármester

2007.02.01. 18:20
Visszavonult San Francisco polgármesterének, Gavin Newsomnak kabinetfőnök-helyettese, miután kiderült számára, a polgármester viszonyt folytatott feleségével.

A polgármester sajnálja, ami történt, és várja, hogyan reagál a közvélemény. Novemberben ugyanis választás lesz.


Gavin Newsom

A 39 éves Alex Tourk szerdán szembesült a történettel, amikor felesége, aki egy évvel ezelőtt még Newsom irodáján dolgozott, másfél évvel ezelőtt összeszűrte a levet a polgármesterrel, aki akkoriban éppen vált a Fox News csatorna egyik műsorvezetőjétől, Kimberly Guilfoyle-tól.

A tanácsadót, aki Newsome régi jó barátja, és a nyeregbe is az ő kampánya ültette 2003-ban, annyira megrendítette a hír, hogy, miután "őszintén és nagyon határozottan kifejtette véleményét az ügyről" azonnal magánéleti okokra hivatkozva lemondott.

Newsomnak azonban egyelőre nincs oka félni attól, hogy novemberben nem sikerül újraválasztatnia magát: a fiatal, sikeres polgármester eddig minden kihívójával elbánt, egyelőre pedig senki nem tűnik erős ellenfélnek, támogatottsága pedig 70 százalékos.

A polgármester zűrös magánéletére utalt azonban, hogy tavaly ősszel részegen látták egy kórházban, bár hivatala tagadta, hogy éjszaka, ittasan járt volna ott.

A San Francisco Chronicle által megkérdezett előző polgármester, Willie Brown saját tapasztalataiból kiindulva azt mondta: "Amikor az embernek magánéleti botránnyal kell szembenéznie, sosem lehet előre látni, hogy reagál a közvélemény. Olyan ez, mint amikor viharra készül fel az ember. Egyszerűen nem tudod leállítani."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!