Emőke
-4 °C
9 °C

Elmenekültek a svájci konzulátus támadói

2005.02.07. 17:25
Sikerült elszöknie a rendőrök kezéből annak a három férfinak, akik hétfő délelőtt próbálták meg elfoglalni a berni spanyol konzulátus épületét. A támadók valószínűleg bélyegeket akartak lopni, de akciójuk közben három túszt is szedtek, akik már kiszabadultak.

Elmenekültek Spanyolország berni konzulátusának épületéből azok a támadók, akik hétfőn reggel rövid időre hatalmukba kerítették a külképviseletet.

Bern
Tekintse meg képeinket!
A berni rendőrfőnök sajtótájékoztatója szerint a támadók már a rendfenntartó erők megérkezése előtt elmenekültek a tett színhelyéről, ahol túszejtéssel próbálkoztak.

A svájci rendőrség különleges alakulata hétfőn délután hatolt be a berni spanyol konzulátus területére, hogy véget vessen az erőszakos akciónak.

Bélyeget loptak volna?

Az speciális alakulat mintegy tucatnyi tagja nyomult be az épületbe, miután hiába szólította fel megadásra a támadókat hangosbeszélőn, a két túsz kiszabadult, a támadók kereket oldottak.

A konzulátus alkalmazottai közül néhányat megszólaltatott a francia nyelvű svájci rádió (SR). Ők arról beszéltek, hogy a rablók útleveleket és vízumbélyegeket akartak zsákmányolni. Ezeket a feketepiacon 4000 és 6000 euró (1-1,5 millió forint) közötti áron lehet értékesíteni a spanyol földre vágyó (afrikai) bevándorlók körében. A konzulátus ellen már többször kíséreltek meg betörést.

A rendőrség egyelőre nem volt hajlandó közölni, mi lett a sorsuk a behatolóknak, akik madridi közlés szerint franciául beszéltek. Erről a délután folyamán tartandó sajtóértekezleten kap majd tájékoztatást a sajtó.