Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hollandia: Titkos dokumentumok a szemétben

2007.05.30. 18:31
Holland újságírók titkos dokumentumokra bukkantak a királyi hivatalok szemeteskonténereiben Hágában, ezért a hatóságok szerdán a biztonsági intézkedések azonnali szigorítását rendelték el.

A több táskányi titkos dokumentum többek közt Beatrix királynő külföldi látogatásainak és külföldi államfők hollandiai látogatásainak részletes jegyzékét tartalmazza egészen 2010-ig.

Jan Peter Balkenende miniszterelnök úgy nyilatkozott, azonnal intézkedett, hogy efféle vétkes hanyagság többé ne fordulhasson elő.

A holland sajtó az utóbbi időben már azon spekulált, hogy a 69 éves királynő a közeljövőben talán lemond.

A tervezett látogatások időpontjából viszont az egyik holland tévéállomás már arra következtetett, hogy a királynő egészen 2010-ig a trónon kíván maradni.

A holland kormány sajtóhivatala viszont közleményben szögezte le, hogy a lista a mindenkori államfőre vonatkozik, azaz a királynő utódára, Willem-Alexander koronahercegre is, ha addig trónra lép. A királynő édesanyja, Juliana 71 évesen mondott le az uralkodásról.