Elmeorvoshoz küldenék Kijev főpolgármesterét

2009.03.18. 06:25
Leonyid Csernoveckij kaviárral és ananásszal csábítaná az otthonokba az öregeket.

Elmeorvosi vizsgálatra akarják beutaltatni Kijev polgármesterét Ukrajna parlamenti képviselői, miután Leonyid Csernoveckij kaviárral és ananásszal akarja idősotthonokba csábítani az öregeket. A polgármester azért szeretne minél több idős embert állami gondozásban tudni, hogy lakásaikat bérbe adathassa.

leonyid

Csernoveckij eddig is újító ötleteiről volt ismert. Korábban, saját dalaiból akart hanglemezt kiadni, öleléseit és csókjait pedig tombolán akarta kisorsolni.

"Aki azt hiszi, hogy az öregek, akik évtizedek óta élnek ugyanabban a lakásban, megszokott világukból készek kiköltözni, mert egy kis déligyümölcsöt és kaviárt ígérnek nekik, az sültbolond" - kommentálta a főpolgármester legújabb ötletét egy kijevi lakos.

Csernoveckijt, az egyik legnagyobb ukrán bank volt főnökét 2008 májusában választották újra előrehozott polgármester-választáson, amelyet a parlament a főváros telkeinek osztogatását övező botrányok miatt írt ki. Ezekben ő is szerepelt, ám az 57 éves, luxusautókon - Maybachon, Rolls-Royce-on - közlekedő politikust újraválasztották a "bábuskák", a polgármesteri hivatal támogatásából részesülő idős, szegény asszonyok szavazatainak köszönhetően.

Csernoveckij ötleteinek többsége viszont korántsem nyerte el a kijeviek tetszését: 71 százalékuk elégedetlen vele egy februári felmérés szerint.