Obama megköszönte magának a Szt. Patrick napi meghívást

2009.03.19. 10:10 Módosítva: 2009.03.19. 10:10
Az amerikai elnök jót nevetett az ír miniszterelnökön, aki pár mondat után észrevette, hogy a sugógépen a saját beszéde helyett Obamáét olvasta. Aztán felolvasta az ír miniszterelnök beszédét, és az sem tűnt fel neki, hogy a végén önmagának köszöni meg a fehér házi meghívást.

Kellemetlen bakit vétet a Fehér Ház Szt. Patrick napi díszvacsoráján Barack Obama. Az amerikai elnök, aki minden nyilvános beszédét súgógépről olvassa, a technikai személyzet hibájából az ír miniszterelnök köszöntése végén megköszönte saját magának a meghívást a Fehér Házba.

Az írek védőszentjének ünnepén Obama Brian Cowen ír miniszterelnököt látta vendégül. Elsőként Cowen szónokolt, de pár mondat után megállt, és odaszólt Obamának. "Ez az ön beszéde" - mondta a súgógépre mutatva, a nézők nagy derültségére.

Aztán Obama következett, de közben a technikusok is dolgoztak, kicserélték a beszédeket. Így Obama, aki a bakin nevetve kezdte a beszédét, végül az ír miniszterelnök szövegét olvasta fel, de ez nem tűnt fel neki. Az sem, amikor a végén önmagának köszönte meg a fehér házi meghívást.

A Politico.com az eset kapcsán elemzést közölt Obama beszédeiről. Ebből kiderült, hogy Obama valamennyi jelentős politikai beszédét súgógépről olvasta, és amikor a sugógép elromlott, az amúgy remek szónoknak tartott Obama is megakadt.