Katasztrófaként élték meg a Coca-Cola hiányt Etiópiában

2009.03.24. 14:09 Módosítva: 2009.03.24. 14:54
Az előző héten hirtelen eltűntek a boltokból a Coca-Cola termékek Etiópiában, ugyanis az üdítőt Afrikában palackozó vállalatnál kifogytak a kupakokból. Az ország kormánya már lépett, ezért a helyzet hamarosan megoldódik.

Az elmúlt napokban igazi nemzeti vészhelyzetről számolt be a BBC tudósítója Etiópiából: az országban egyszercsak elfogyott a Coca-Cola. Olyanról már hallottunk, hogy afrikai országokban hiány van vízből, olajból, szappanból, vagy éppen cukorból, de a kóla korábban biztos pontnak számított, írja Elizabeth Blunt.

cola

A Kelet-Afrikát kólával ellátó vállalat az előző héten ideiglenesen leállította a Coca-Cola termékek palackozását. Az üdítőből ugyan nincs hiány náluk, a műanyag palackokat záró kupakokból azonban kifogytak. A vállalat közleménye szerint ugyanakkor az etiópiai kormány közbelépett, és így a tarthatatlan helyzet hamarosan megoldódik.

A Coca-Cola hiányt szinte nemzeti katasztrófaként élték meg az országban. Az utcán gyerekek a hírek szerint összegyűjtötték az elhasznált palackokról a kupakokat, amiket aztán a szerencsésektől darabonként 40 forintnak megfelelő összegért vásároltak vissza.

A Coca-Cola olyan üdítő, amit még Etiópia és a szegényebb afrikai országok legeldugottabb pontjain is lehet kapni. A becslések szerint 35 ezernél is több különböző boltban fogytak ki a kólából és a többi üdítőből.